SUNENTEUKSEIS
IMG_20200731_195621

10 Λόγοι για να γίνεις vegan. Από την chef Ντέμη Γεωργίου

Ερώτηση: Ποιος είναι ο λόγος που αποφασίσατε να γίνεται βίγκαν

Ο βιγκανισμός προέκυψε λόγω μιας αλλεργίας της Άλκηστις και έπειτα έγινε τρόπος ζωής από όλες του τις πλευρές και για τις δύο.

10 λόγοι να γίνεις βίγκαν

1. Συμπόνια

Είναι ο μόνος τρόπος να δείξουμε τη συμπόνια μας στα ζώα.

2. Υγεία

Κόβοντας τα ζωικά παράγωγα βελτιώνεται η υγεία δίχως τις τοξίνες.

3. Σεβασμός

Τον δείχνουμε τον εαυτό μας, στο σώμα μας, στα ζώα.

4. Γεύση

Το vegan φρέσκο παρασκευασμένο φαγητό είναι πεντανόστιμο!

Άλλωστε, τη γεύση τη δίνουν τα μπαχαρικά και όχι τα ζωικά παράγωγα!

5. Save the planet

Μικρότερο οικολογικό αποτύπωμα.

6. Προστάτεψε και εσύ το περιβάλλον.

Η εντατική κτηνοτροφία αυξάνει κατά πολύ τους ρύπους.

7. Βοήθησε να τραφεί ο τρίτος κόσμος.

Η κτηνοτροφία αυτόματα στερεί τροφή από τον τρίτο κόσμο για να τραφούν τα ζώα που προορίζονται για σφαγή.

8. Δημιουργία

Ένας ευχάριστος τρόπος να δημιουργήσεις δικές σου μοναδικές γεύσεις και πρωτοποριακές παρασκευές, μιας και είναι μια κουζίνα που δεν έχει δουλευτεί τόσο.

9. Μπορείς και εσύ να γίνεις και να δίνεις το καλό παράδειγμα.

10. Η vegan διατροφή είναι οικονομική.

Άλλωστε, αγοράζεις μόνο φρούτα, λαχανικά, όσπρια και ξηρούς καρπούς!

Βιογραφικό Ντέμη

Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Αθήνα (Γλυφάδα) σε μονογονεϊκή οικογένεια, με ρίζες από Σαντορίνη, Θεσσαλονίκη και Πόντο.

Μεγάλη αγάπη της η πληροφορική, η μαγειρική αλλά και η φωτογραφία!

Σπουδάζει φωτογραφία, ασχολείται με το progaming, όμως στο τέλος την κερδίζει η μαγειρική μέσω του food photography styling και μιας οικογενειακής συγκυρίας*.

Ξεκινάει το ταξίδι της στις κουζίνες προ δεκαετίας και μέχρι σήμερα συνεχίζει να μας εκπλήσσει με τις μαγειρικές της ικανότητες, αλλά και τις νέες τεχνικές που φέρνει στον χώρο της γαστρονομίας.

Με ένα άκρως επιτυχημένο plant base concept στον Κεραμεικό, το λάιμ bistro, αλλά και μια αξιόλογη πορεία στο masterchef 4 δηλώνει έντονα την παρουσία της.

Όπως αναφέρει και η ίδια, έναυσμα και έμπνευση για κάθε συνταγή της είναι η σύντροφός της και εξίσου καταξιωμένη Chef του χώρου, Άλκηστις Αλεξανδράτου.

*παρόλο που από μικρή μαγείρευε και πειραματιζόταν στην κουζίνα της μαμάς με τα 2 μικρά της αδέλφια, Γιάννη και Ειρήνη, ήταν ένα καλοκαίρι στην Αίγινα που έκανε τη διαφορά: γαρίδες σαγανάκι σβησμένες με ούζο για τον παππού και τη γιαγιά!

Περισσότερες συνεντεύξεις