Slider
3-3

Παρουσίαση του restaurant «lime bistro», από την chef Ντέμη Γεωργίου και την pastry chef Άλκηστη Αλεξανδράτου

Η ανάγκη που έχουν οι ιδιοκτήτριες για φρεσκομαγειρεμένο φαγητό χωρίς συντηρητικά, γλουτένη, ζάχαρη αλλά και ζωικά παράγωγα έκανε το λάιμ bistro να γεννηθεί μέσα σε μια νύχτα. Η αγάπη τους για το νόστιμο φαγητό αλλά και τη διασκέδαση ήταν αυτή που τις οδήγησε στο όνομα*! Σιγά σιγά άρχισε να παίρνει το project μορφή, σε ένα κτήριο του 1935, στην αρχή με έπιπλα από επανάχρηση και σερβίτσια από το σπίτι τους, μέχρι τη σημερινή εξελιγμένη και δροσερή μορφή που έχει πάρει ο χώρος. Μια νότα παραλίας σε ταξιδεύει στο μπροστινό κομμάτι του εστιατορίου ενώ στο πίσω κομμάτι μια πολλά υποσχόμενη αυλή! Η έννοια της επανάχρησης και της βιωσιμότητας κυλάει στο αίμα τους. Το μενού στο λάιμ είναι εποχικό, συχνά θα προτιμήσουν να μην σερβίρουν ένα πιάτο που η πρώτη ύλη δεν συνάδει με τη φρεσκάδα και την ποιότητα που θα ήθελαν. Τα πιάτα ημέρας πάνε και έρχονται με τη σεφ (Ντέμη Γεωργίου) να δημιουργεί σε καθημερινή βάση αλμυρές συνταγές, ανάλογα με τα υλικά που βρίσκει στην αγορά! Το ίδιο και η pastry chef του εστιατορίου (Άλκηστις Αλεξανδράτου), που δεν διστάζει να πειραματίζεται διαρκώς με τις νέες τάσεις της ζαχαροπλαστικής! Ζεστός και cozy χώρος πολλά υποσχόμενος για μια γαστρονομική εμπειρία.

* Liming is the Bajan term for mingling, eating, drinking (rum, of course) and spending time with friends. Having a lime is a national pastime, and you’ll quickly find that our fun – loving locals have integrated liming into their daily routine.

 

Περισσότερες πληροφορίες στο https://www.facebook.com/limebistro23/

Περισσότερα νέα