Slider

Μπάμιες ξιδάτες

Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και την αφήνουμε να ζεσταθεί. Αφού ζεσταθεί, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τις μπάμιες και τις σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

Αμέσως μετά, σβήνουμε με το μηλόξιδο, αλατοπιπερώνουμε κι έπειτα, προσθέτουμε το βαλσάμικο συνεχίζοντας το σοτάρισμα για ακόμα 2-3 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμες, αποσύρουμε από τη φωτιά και τις αφήνουμε στην άκρη κρατώντας το λάδι.

Στη συνέχεια, παίρνουμε ένα λαδωμένο ορθογώνιο πυρίμαχο σκεύος διαστάσεων 30Χ20 εκ. και στρώνουμε σε όλη την επιφάνεια του τη μισή ποσότητα ντομάτας. Από πάνω απλώνουμε ομοιόμορφα τις μπάμιες κι έπειτα, καλύπτουμε με μία ακόμα στρώση με την υπόλοιπη ποσότητα ντομάτας.

Τέλος, πασπαλίζουμε με φυτικό τυρί, περιχύνουμε με το λάδι που τηγανίσαμε τις μπάμιες και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στους για 40 λεπτά.

Μόλις είναι έτοιμες, αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε τις μπάμιες ζεστές.

«βρείτε περισσότερες συνταγές & blog του Γιώργου Τσούλη στο giorgostsoulis.com»

Περισσότερες συνταγές