SUTNAGES

Brownies με κολοκυθάκια

1 Τοποθετούμε τα τριμμένα κολοκυθάκια σε μία βαμβακερή πετσέτα και να την πιέζουμε πάνω από ένα μπολ, ώστε να αφαιρέσουμε τα υγρά τους. Μόλις στραγγίσουν, τα μεταφέρουμε σε ένα πιάτο και τα αφήνουμε στην άκρη.

2 Κατόπιν, σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

3 Στη συνέχεια, σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε το ηλιέλαιο, τη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και τα ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

4 Μόλις ομογενοποιηθεί, προσθέτουμε στο ίδιο μπολ το μείγμα με το αλεύρι σε δόσεις ανακατεύοντας συνεχώς με μία σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.

5 Έπειτα, προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, τα καρύδια, το νερό και ανακατεύουμε πολύ καλά εκ νέου με τη σπάτουλα ζαχαροπλαστικής, ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

6 Ύστερα, απλώνουμε το μείγμα σε ένα ορθογώνιο ταψί φούρνου διαστάσεων 30Χ20 εκ., το οποίο έχουμε βουτυροκακαώσει και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C στον αέρα για 30-35 λεπτά.

7 Για το frosting: Προσθέτουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη άχνη, το λιωμένο φυτικό βούτυρο, το γάλα, το κακάο, το εκχύλισμα βανίλιας, το αλάτι και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να αφρατέψει το frosting.

8 Όταν είναι έτοιμο το brownie, το αφαιρούμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.

9 Τέλος, ξεφορμάρουμε το brownie, απλώνουμε με ένα κουτάλι το frosting σε όλη την επιφάνεια του, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με καρύδια

«βρείτε περισσότερες συνταγές & blog του Γιώργου Τσούλη στο giorgostsoulis.com»

Περισσότερες συνταγές