Slider

Brownies με παντζάρι

Ρίχνουμε σε ένα multi ή ένα πολυκοπτικό τα 400 γρ. παντζάρι και το χτυπάμε, μέχρι να δημιουργηθεί ένας λείος πολτός.

Κατόπιν, στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τα αυγά, τη ζάχαρη άχνη και τα χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα με το σύρμα για 3-4 λεπτά, μέχρι να αφρατέψουν τα αυγά και να διαλυθεί η ζάχαρη. Αμέσως μετά, προσθέτουμε το ηλιέλαιο και συνεχίζουμε το χτύπημα για ακόμα 3 λεπτά.

Στη συνέχεια, σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε το αλεύρι, το κακάο, τον πολτό παντζαριού κι ανακατεύουμε με μία σπάτουλα ζαχαροπλαστικής, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Μόλις ομογενοποιηθεί, αδειάζουμε στο ίδιο μπολ το μείγμα με τα αυγά σε δόσεις ανακατεύοντας συνεχώς με μία σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.

Έπειτα, ρίχνουμε τη λιωμένη σοκολάτα, τα καρύδια, τα 100 γρ. ψιλοκομμένου παντζαριού και ανακατεύουμε πολύ καλά εκ νέου με τη σπάτουλα ζαχαροπλαστικής, ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Ύστερα, απλώνουμε το μείγμα σε ένα τετράγωνο ταψί διαστάσεων 25Χ25 εκ., το οποίο έχουμε βουτυροκακαώσει και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 25-30 λεπτά.

Για το γλάσο παντζαριού: Αδειάζουμε σε ένα μπολ το χυμό παντζαριού και προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα, ώστε να μην κάνει σβόλους το μείγμα.

Όταν είναι έτοιμο το brownie, το αφαιρούμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.

Τέλος, ξεφορμάρουμε το brownie, το περιχύνουμε με το γλάσο παντζαριού, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

«βρείτε περισσότερες συνταγές & blog του Γιώργου Τσούλη στο giorgostsoulis.com»

Περισσότερες συνταγές