SUTNAGES

Χριστουγεννιάτικο ρύζι

Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε να καψει.

Μόλις κάψει, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, τα ξερά κρεμμύδια, το σκόρδο και σοτάρουμε για 2 λεπτά.

Κατόπιν, προσθέτουμε το ρύζι, ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και το σοτάρουμε και αυτό για 1 λεπτό ακόμα.

Αμέσως μετά, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε το αλκοόλ να εξατμιστεί.

Αφού εξατμιστεί, ρίχνουμε μέσα το χυμό μήλου, το ζωμό λαχανικών και αφήνουμε το ρύζι να βράσει για περίπου 25 λεπτά. Τα τελευταία 5 λεπτά προσθέτουμε τα cranberries, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα.

Μόλις το ρύζι είναι έτοιμο, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αδειάζουμε μέσα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε εκ νέου και σερβίρουμε.

«βρείτε περισσότερες συνταγές & blog του Γιώργου Τσούλη στο giorgostsoulis.com» 

Περισσότερες συνταγές