Slider

Ένα διαφορετικό εξοχικό

Μουλιάζουμε τα φιλετάκια σόγιας σε νερό που έχει βράσει για τουλάχιστον 20 λεπτά.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε σχετικά μέτρια κομμάτια (μεγάλες μπουκιές). Κόβουμε τις πιπεριές και τα καρότα περίπου 2 δάχτυλα το κάθε κομμάτι, και από ένα δάχτυλο το σέλερι. Χοντροκόβουμε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια, και ψιλοκόβουμε την chipotle.

Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα πυρέξ και προσθέτουμε μπόλικο αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά και σκεπάζουμε το πυρέξ καλά με ένα αλουμινόχαρτο. Μεταφέρουμε το πυρέξ στο φούρνο και ψήνουμε για 45 λεπτά.

Βγάζουμε τα φιλετάκια από το νερό και τα στραγγίζουμε πολύ καλά. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι πάνω από μέτρια φωτιά προσθέτουμε το σησαμέλαιο. Μόλις ζεσταθεί καλά βάζουμε τα φιλετάκια σόγιας και τα αφήνουμε να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές και να πιάσουν κρούστα.

Όταν είναι έτοιμα ρίχνουμε μέσα τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε το νερό. Όταν εξατμιστεί όλο το νερό τα αφήνουμε 3-4 λεπτά ακόμα για να στεγνώσουν λίγο και στη συνέχεια τα βγάζουμε από το τηγάνι.

Όταν είναι έτοιμες οι πατάτες (περίπου 45 λεπτά) ξεσκεπάζουμε το πυρέξ στο φούρνο και προσθέτουμε μέσα τα φιλετάκια και ανακατεύουμε. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 35-40 λεπτά. Όταν θα έχουν φύγει τα υγρά από το πυρέξ και πάρει το φαγητό χρώμα από πάνω δοκιμάζουμε και προσαρμόζουμε το αλάτι αν χρειαστεί. Στη συνέχεια προσθέτουμε και το φυτικό τυρί και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 10 λεπτά περίπου.

Για περισσότερες συνταγές από τον vegan food blogger Κωνσταντίνο Δήμουλα επισκεφθείτε τη σελίδα του beets-me.com

Περισσότερες συνταγές