Slider

Φιλέτα τόφου σε κουρκούτι και σκορδαλιά

Για το τόφου

Βάζουμε αποβραδίς το Τόφου στην κατάψυξη (μαζί με την συσκευασία). Το πρωί το βγάζουμε έξω και το αφήνουμε να ξεπαγώσει. Στη ασυνέχεια το στραγγίζουμε πολύ καλά τυλίγοντάς το με μια πετσέτα και τοποθετώντας από πάνω κάποιο βάρος. Το αφήνουμε έτσι για τουλάχιστον 30 λεπτά.

Κόβουμε το Τόφου παράλληλα ώστε να έχουμε 2 λεπτά φιλέτα. Το κάθε φιλέτο το κόβουμε στα δύο.

Κόβουμε τα φύλλα νόρι σε μικρότερα κομμάτια. Σε ένα μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας και βάζουμε μέσα το τόφου. Το αφήνουμε για τουλάχιστον 1 ώρα.

Σε ένα δεύτερο μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά για το κουρκούτι και τα ανακατεύουμε καλά. Σε ένα πιάτο βάζουμε το νισεστέ.

Σε ένα τηγάνι πάνω από μέτρια φωτιά προσθέτουμε ένα δάχτυλο ηλιέλαιο. Μόλις κάψει παίρνουμε ένα κομμάτι τόφου. Το αλατίζουμε και από τις δύο πλευρές, το βουτάμε στο νισεστέ (να καλύψει όλες τις πλευρές) και στη συνέχεια στο κουρκούτι, και μετά στο τηγάνι. Τηγανίζουμε 2 – 3 λεπτά από κάθε μεριά η μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα. Βγάζουμε τα φιλέτα από το τηγάνι και τα τοποθετούμε πάνω σε χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το περιττό λάδι.

Για τη σκορδαλιά

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια. Τις βάζουμε σε μία κατσαρόλα με νερό ίσα ίσα να τις σκεπάσει. Βράζουμε πάνω από μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε τα καρύδια σε ένα μπλέντερ μαζί με το ελαιόλαδο και τα σκόρδα (προσοχή: αφαιρούμε από τα σκόρδα και το πράσινο κλωναράκι αν έχουν) και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν αλοιφή

Όταν οι πατάτες είναι έτοιμες αδειάζουμε το νερό που έχει μείνει στην κατσαρόλα σε ένα μπολ. Χρησιμοποιούμε τον πολτοποιητή πατάτας για να τις κάνουμε πουρέ. Προσθέτουμε το άλειμμα από τα καρύδια, και όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί με ¼ της κούπας από το νερό και ανακατεύουμε πολύ καλά με μία σπάτουλα μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα και ο πουρές να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας. Αν χρειαστεί προσθέτουμε κι άλλο νερό.

Σερβίρουμε τα φιλέτα με λεμόνι και μαϊντανό ή άνηθο.

Για περισσότερες συνταγές από τον vegan food blogger Κωνσταντίνο Δήμουλα επισκεφθείτε τη σελίδα του beets-me.com

Περισσότερες συνταγές