Slider

Γιαουρτλού κεμπάπ

Προετοιμασία

1. Βάζουμε το γιαούρτι σε ένα μπολ και προσθέτουμε φρέσκο δυόσμο, ξερό δυόσμο, 3 κ.σ. ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι κατά βούληση. Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε το μπολ στο ψυγείο.

2. Βάζουμε σε ένα τηγάνι 4 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε κρεμμύδι και σκόρδο, μόλις πάρει χρώμα το κρεμμύδι σβήνουμε με το κρασί, περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε τις τριμμένες ντομάτες την καστανή ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και τη ρίγανη. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.

3. Βάζουμε σε ένα τηγάνι το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τα κεμπάπ μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές.

4. Ψήνουμε τις πίτες για τα σουβλάκια σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή στο φούρνο.

5. Σερβίρουμε κάθε πιάτο βάζοντας πρώτα την πίτα, από πάνω 2 κεμπάπ, 3 με 4 κ.σ. σάλτσα ντομάτας, μετά το μισό γιαούρτι και πασπαλίζουμε με τη γλυκιά πάπρικα.

Από τον vegan/vegetarian chef, Νίκο Γαϊτάνο

Περισσότερες συνταγές