Στο The Foodies
μοιραζόμαστε
το πάθος
για υγιεινή
διατροφή,
vegan συνταγές,
μικρά μυστικά
ευεξίας
και πολλά ακόμα
για μια ζωή
γεμάτη γεύση

NEA
GLYKA_KOUTALIOU

Γλυκά του κουταλιού: Εύκολες και νόστιμες συνταγές που μπορείς να φτιάξεις μόνος σου αυτή την άνοιξη!

Τα γλυκά του κουταλιού αποτελούν παραδοσιακό και αγαπημένο κέρασμα σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, όπως επίσης και στις υπόλοιπες βαλκανικές χώρες και την Τουρκία. Η ιστορία τους χάνεται στα βάθη των αιώνων, με τη συντήρηση φρούτων σε μέλι ή πετιμέζι να αποτελεί συνήθη πρακτική από την ελληνική αρχαιότητα. Με την εισαγωγή της ζάχαρης από τους Άραβες, τα γλυκά του κουταλιού έλαβαν πια τη σημερινή τους μορφή κατά την υστεροβυζαντινή περίοδο.

Γλυκά του κουταλιού μπορούμε να φτιάξουμε όλο το χρόνο, χρησιμοποιώντας φρούτα, λαχανικά και άνθη, ανάλογα με την εποχικότητα και την εντοπιότητά τους. Οι συνταγές που μπορεί κανείς να βρει στην ελληνική κουζίνα είναι ατελείωτες, αφού, με την κατάλληλη διαδικασία, και με τις πιο απλές πρώτες ύλες, μπορούμε να μετατρέψουμε σε γλυκό του κουταλιού ακόμα και τα πιο ασυνήθιστα τρόφιμα: τις μελιτζάνες, τα αμύγδαλα, τα τριαντάφυλλα, τις πατάτες, ή ακόμα και τα φασόλια γίγαντες! Μία από τις σημαντικότερες συμβουλές που δίνουν όσες και όσοι γνωρίζουν από γλυκά του κουταλιού, είναι το να επιλέγουμε πάντοτε φρούτα ή λαχανικά εποχής.

Πάμε λοιπόν να δούμε πέντε αγαπημένες συνταγές για γλυκά, όπως μας τις δίνει ο Γιώργος Τσούλης, που μπορούμε να τις φτιάξουμε μέσα στην άνοιξη:

 Γλυκό του κουταλιού καρότο με μους γιαουρτιού

Δείτε αναλυτικά τη συνταγή εδώ

 Γλυκό του κουταλιού κεράσι

Δείτε αναλυτικά τη συνταγή εδώ

 Γλυκό του κουταλιού κολοκύθα

Δείτε αναλυτικά τη συνταγή εδώ

 Γλυκό του κουταλιού πατάτα

Δείτε αναλυτικά τη συνταγή εδώ

 Γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι

Δείτε αναλυτικά τη συνταγή εδώ

Περισσότερα νέα