Slider

Γλυκό του κουταλιού καρότο με μους γιαουρτιού

Για το γλυκό καρότο: Παίρνουμε ένα βάζο και το αποστειρώνουμε.

Κατόπιν, τοποθετούμε μία μεγάλη βαθιά κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε μέσα το καρότο, τη ζάχαρη, τα αμύγδαλα, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, την αρμπαρόριζα και τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση.

Αφού πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά, ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και σιγομαγειρεύουμε για 10-15 λεπτά, μέχρι να δέσει το γλυκό. Μόλις δέσει, αποσύρουμε το γλυκό από τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη.

Για τη μους γιαουρτιού: Σε μίξερ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα με το σύρμα, μέχρι να γίνει σαντιγί. Μόλις γίνει σαντιγί, προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα ζαχαροπλαστικής. Τέλος, μεταφέρουμε το μείγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής.

Μόλις είναι έτοιμη, σερβίρουμε το γλυκό καρότο μαζί με τη μους γιαουρτιού και όσο γλυκό περισσέψει, το αποθηκεύουμε στο αποστειρωμένο βάζο.

«βρείτε περισσότερες συνταγές & blog του Γιώργου Τσούλη στο giorgostsoulis.com»

Περισσότερες συνταγές