SUTNAGES

Γλυκό του κουταλιού πατάτα

Παίρνουμε 2 βάζα και τα αποστειρώνουμε.

Κατόπιν, μεταφέρουμε τις πατάτες σε ένα σουρωτήρι, τις ξεπλένουμε πολύ καλά με νερό και τις αφήνουμε να στραγγίσουν.

Στη συνέχεια, τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, στην οποία προσθέτουμε τις πατάτες, τη ζάχαρη, το νερό, την αρμπαρόριζα, τα καρύδια, το σαφράν, το χυμό λεμονιού και τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση.

Μόλις πάρουν βράση, κατεβάζουμε τη φωτιά στο μέτριο και μαγειρεύουμε για 20-25 λεπτά, μέχρι να δέσει το γλυκό.

Όταν είναι έτοιμο το γλυκό, το αποσύρουμε από τη φωτιά, το αφήνουμε να κρυώσει κι έπειτα, το αποθηκεύουμε στα αποστειρωμένα βάζα ή σερβίρουμε.

«βρείτε περισσότερες συνταγές & blog του Γιώργου Τσούλη στο giorgostsoulis.com»

Περισσότερες συνταγές