Slider

Γρήγορη σπανακόπιτα

Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το σπανάκι, το σκόρδο και  μαγειρεύουμε μέχρι να μαραθεί.

Στη συνέχεια ρίχνουμε το κύμινο, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι. Μαγειρεύουμε για ακόμα 1 – 2 λεπτά.

Μόλις ετοιμαστεί το αδειάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε τον άνηθο και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.

Παίρνουμε ένα ταψί του φούρνου και στρώνουμε λαδόκολλα. Τοποθετούμε το φύλλο σφολιάτας, με ένα μαχαίρι χαράσσουμε τα πλάγια του φύλλου αφήνοντας 3 εκ. κενό από κάθε πλευρά (σα να σχηματίζουμε παράθυρο) και με ένα πιρούνι τρυπάμε το εσωτερικό του φύλλου για να μη φουσκώσει κατά το ψήσιμο.

Αδειάζουμε στο κέντρο το μείγμα με το σπανάκι και πασπαλίζουμε με το φυτικό τυρί.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα για 25-30 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν οι πλευρές του φύλλου και να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.

Μόλις ετοιμαστεί η πίτα μας, τη βγάζουμε από το φούρνο την κόβουμε σε μερίδες και σερβίρουμε με φυτικό γιαούρτι.

«βρείτε περισσότερες συνταγές & blog του Γιώργου Τσούλη στο giorgostsoulis.com»

Περισσότερες συνταγές