Καινοτόμες επιχειρήσεις παραγωγής και τυποποίησης τροφίμων
Συλλέξαμε τις επιχειρήσεις με τις πιο καινοτόμες οικολογικές πρακτικές λύσεις, τόσο στη διαδικασία της τυποποίησης όσο και παραγωγής τροφίμων.
Unami Bold: Το καινοτόμο βιώσιμο συστατικό που θα δώσει άλλη γεύση στο φαγητό σας
Η Ισραηλινή εταιρεία Salt of Earth παρουσιάζει το Unamix-Bold, ένα βιολογικό συστατικό που μειώνει το νάτριο και εντείνει τη γεύση στο φαγητό
PEE POWER
Μια νέα τεχνολογία που αναπτύχθηκε στο Πανεπιστήμιο του Bristol (UWE), η οποία μετατρέπει τα ούρα σε ηλεκτρική ενέργεια.
Με ένα ποτήρι αλατόνερο σου παρέχονται 8 ώρες φωτισμού!
Η λάμπα αλατιού («SALt lamp») είναι μια αποδοτική πηγή φωτός που αλλάζει τις ζωές των ανθρώπων στις Φιλιππίνες
Αλλάζει το μενού: λαχανικά και κάνναβη στο πιάτο σας!
Από τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, στην ανακύκλωση νερού και την προμήθεια από τις τοπικές επιχειρήσεις, τα εστιατόρια συνειδητοποιούν την αξία που είναι πιο βιώσιμη για τον άνθρωπο.
Το βιομεθάνιο υιοθετείται σαν “πράσινη λύση” στις μετακινήσεις
Η Waitrose, μια βρετανική μάρκα σούπερ μάρκετ που πωλάει είδη παντοπωλείου ως μέρος του μεγαλύτερου λιανοπωλητή που ανήκει στη Βρετανία, του John Lewis Partnership δημιούργησε ένα σταθμό για τα φορτηγά της που κάνουν delivery, γεμίζοντας τα με βιομεθάνιο.
Οι τάσεις που αλλάζουν την εστίαση: Η ανατροπή στο delivery και το fast & casual
Οι περισσότεροι έχουν ακούσει κάποια εκδοχή της έκφρασης «το κλασικό ποτέ δεν χάνει το στυλ του». Και ενώ αυτό μπορεί να ακούγεται αλήθεια σε πολλές βιομηχανίες, η βιομηχανία της εστίασης δεν είναι μία από αυτές.
Σκόνη προερχόμενη από τη Λιθουανία
Τα προϊόντα της εταιρείας είναι βιολογικά και περιλαμβάνουν σκόνες από διάφορα μούρα, λαχανικά, σπόρους και υγιεινά σνακ, χωρίς ζάχαρη, σιτάρι ή γλυκαντικά. Η σκόνη παράγεται από μούρα και λαχανικά που καλλιεργούνται στην Λιθουανία και είναι κατάλληλη για τους χορτοφάγους, vegan και ωμοφάγους.
Sally, το ρομπότ της υγιεινής διατροφής
Η Sally είναι το πρώτο “salad robot” στον κόσμο και μια καινοτομία που έρχεται να φέρει μια νέα προσέγγιση στους αυτόματους πωλητές τροφίμων και το γρήγορο φαγητό.
Πρωτοπορία με ελληνική υπογραφή – Η συσκευή τσέπης που σώζει ζωές
Μερικές φορές οι Έλληνες ερευνητές πρωτοπορούν ακόμη και σε διεθνές επίπεδο, χωρίς όμως η καινοτομία τους να καταφέρνει πάντα να «απογειωθεί» και να έχει πρακτικό αντίκρισμα στην αγορά. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της συσκευής τσέπης Cleardrink (αρχείο ΑΠΕ-ΜΠΕ 1 Μαρτίου 2019) για την ανίχνευση της νοθείας στα αλκοολούχα και άλλα ποτά, δημιούργημα από το 2017 του νεαρού χημικού μηχανικού Ραφαήλ Κουρμουλάκη.
Ποιες είναι δεξιότητες που θα απαιτηθούν από τους Chefs του μέλλοντος;
Η καλοκαιρινή σεζόν μας αποδεικνύει πάντα πόσα είναι τα δομικά λάθη της τουριστικής βιομηχανίας στην εστίαση. Ποιες είναι οι ικανότητες που οι σπουδαστές πιστεύουν ότι χρειάζονται σήμερα για να βρουν δουλειά και να γίνουν επιτυχημένοι στο μέλλον;
Azurmendi, το Νο1 βιώσιμο εστιατόριο στον κόσμο
Το Azurmendi στο Larrabetzu της Ισπανίας διακρίθηκε για δεύτερη φορά μέσα σε τέσσερα χρόνια με το Sustainable Restaurant Award 2018* (Bραβείο Bιώσιμου Eστιατορίου) που δίνεται μέσα από τη διευρυμένη λίστα εστιατορίων του The World’s 50 Best Restaurants στο εστιατόριο που επιτυγχάνει την υψηλότερη βαθμολογία προδιαγραφών βιωσιμότητας. Το 2014 όλα έδειχναν
Καινοτόμες επιχειρήσεις παραγωγής και τυποποίησης τροφίμων
Συλλέξαμε τις επιχειρήσεις με τις πιο καινοτόμες οικολογικές πρακτικές λύσεις, τόσο στη διαδικασία της τυποποίησης όσο και παραγωγής τροφίμων.
Unami Bold: Το καινοτόμο βιώσιμο συστατικό που θα δώσει άλλη γεύση στο φαγητό σας
Η Ισραηλινή εταιρεία Salt of Earth παρουσιάζει το Unamix-Bold, ένα βιολογικό συστατικό που μειώνει το νάτριο και εντείνει τη γεύση στο φαγητό
PEE POWER
Μια νέα τεχνολογία που αναπτύχθηκε στο Πανεπιστήμιο του Bristol (UWE), η οποία μετατρέπει τα ούρα σε ηλεκτρική ενέργεια.
Με ένα ποτήρι αλατόνερο σου παρέχονται 8 ώρες φωτισμού!
Η λάμπα αλατιού («SALt lamp») είναι μια αποδοτική πηγή φωτός που αλλάζει τις ζωές των ανθρώπων στις Φιλιππίνες
Αλλάζει το μενού: λαχανικά και κάνναβη στο πιάτο σας!
Από τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, στην ανακύκλωση νερού και την προμήθεια από τις τοπικές επιχειρήσεις, τα εστιατόρια συνειδητοποιούν την αξία που είναι πιο βιώσιμη για τον άνθρωπο.
Το βιομεθάνιο υιοθετείται σαν “πράσινη λύση” στις μετακινήσεις
Η Waitrose, μια βρετανική μάρκα σούπερ μάρκετ που πωλάει είδη παντοπωλείου ως μέρος του μεγαλύτερου λιανοπωλητή που ανήκει στη Βρετανία, του John Lewis Partnership δημιούργησε ένα σταθμό για τα φορτηγά της που κάνουν delivery, γεμίζοντας τα με βιομεθάνιο.
Οι τάσεις που αλλάζουν την εστίαση: Η ανατροπή στο delivery και το fast & casual
Οι περισσότεροι έχουν ακούσει κάποια εκδοχή της έκφρασης «το κλασικό ποτέ δεν χάνει το στυλ του». Και ενώ αυτό μπορεί να ακούγεται αλήθεια σε πολλές βιομηχανίες, η βιομηχανία της εστίασης δεν είναι μία από αυτές.
Σκόνη προερχόμενη από τη Λιθουανία
Τα προϊόντα της εταιρείας είναι βιολογικά και περιλαμβάνουν σκόνες από διάφορα μούρα, λαχανικά, σπόρους και υγιεινά σνακ, χωρίς ζάχαρη, σιτάρι ή γλυκαντικά. Η σκόνη παράγεται από μούρα και λαχανικά που καλλιεργούνται στην Λιθουανία και είναι κατάλληλη για τους χορτοφάγους, vegan και ωμοφάγους.
Sally, το ρομπότ της υγιεινής διατροφής
Η Sally είναι το πρώτο “salad robot” στον κόσμο και μια καινοτομία που έρχεται να φέρει μια νέα προσέγγιση στους αυτόματους πωλητές τροφίμων και το γρήγορο φαγητό.
Πρωτοπορία με ελληνική υπογραφή – Η συσκευή τσέπης που σώζει ζωές
Μερικές φορές οι Έλληνες ερευνητές πρωτοπορούν ακόμη και σε διεθνές επίπεδο, χωρίς όμως η καινοτομία τους να καταφέρνει πάντα να «απογειωθεί» και να έχει πρακτικό αντίκρισμα στην αγορά. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της συσκευής τσέπης Cleardrink (αρχείο ΑΠΕ-ΜΠΕ 1 Μαρτίου 2019) για την ανίχνευση της νοθείας στα αλκοολούχα και άλλα ποτά, δημιούργημα από το 2017 του νεαρού χημικού μηχανικού Ραφαήλ Κουρμουλάκη.
Ποιες είναι δεξιότητες που θα απαιτηθούν από τους Chefs του μέλλοντος;
Η καλοκαιρινή σεζόν μας αποδεικνύει πάντα πόσα είναι τα δομικά λάθη της τουριστικής βιομηχανίας στην εστίαση. Ποιες είναι οι ικανότητες που οι σπουδαστές πιστεύουν ότι χρειάζονται σήμερα για να βρουν δουλειά και να γίνουν επιτυχημένοι στο μέλλον;
Azurmendi, το Νο1 βιώσιμο εστιατόριο στον κόσμο
Το Azurmendi στο Larrabetzu της Ισπανίας διακρίθηκε για δεύτερη φορά μέσα σε τέσσερα χρόνια με το Sustainable Restaurant Award 2018* (Bραβείο Bιώσιμου Eστιατορίου) που δίνεται