Slider

Καραμελωμένη κρέμα καρύδας

Πάρτε μια μικρή κατσαρόλα, ζυγίστε τα υλικά και ανακατέψτε τα όλα μαζί. Ξεκινήστε να ανεβάζετε τη θερμοκρασία. Όταν δείτε τις πρώτες φούσκες να δημιουργούνται είναι ώρα να χαμηλώσετε τη φωτιά. Βρείτε τη σωστή θερμοκρασία για να μην βράσει παραπάνω από ότι πρέπει και ψήστε μέχρι να πήξει, γύρω στα 60΄. Αν έχετε θερμόμετρο, τσεκάρετε να είναι περίπου στους 125’C. Έτσι η ζάχαρη θα καραμελώσει καλύτερα.

Αφού το αφαιρέσετε από τη φωτιά, χωρίστε τη καραμέλα σε μικρότερες φόρμες. Χρησιμοποιήστε καλούπια σιλικόνης ή μικρότερες κούπες με χαρτί ψησίματος μέσα στο καθένα. Προσθέστε τα αποξηραμένα φρούτα και αφήστε τα να κρυώσουν.  Μετά από 30΄βάλτε τα στο ψυγείο ή στην κατάψυξη για να επιταχύνετε τη διαδικασία.

Όταν κρυώσουν μετά από μερικές ώρες, βγάλτε τα και σερβίρετε ή αποθηκεύστε τα για αργότερα στο ψυγείο.

Περισσότερες συνταγές