SUTNAGES

Καρυδόπιτα

Σε ένα μπολ ανακατεύω το αλεύρι με τη βρώμη, το καρύδι και τα μπαχαρικά. Βάζω τον πουρέ μήλου σε ένα τηγάνι μαζί με τη ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά ώσπου να διαλυθεί. Ρίχνω και το λάδι, αφού αποσύρω από τη φωτιά κι ανακατεύω να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Κατόπιν βάζω στον κάδο του μίξερ τα στερεά υλικά και προσθέτω το μείγμα του τηγανιού. Τα χτυπώ λίγο. Έπειτα ρίχνω τον χυμό πορτοκαλιού . Χτυπώ ξανά. Λαδώνω μια στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενο τσέρκι, αδειάζω το μείγμα και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για περίπου 40-45′. Βγάζω το γλυκό να κρυώσει. Τέλος σε ένα κατσαρολάκι βράζω την ζάχαρη με το νερό για λίγα λεπτά για να φτιάξω το σιρόπι. Περιχύνω στην κρύα καρυδόπιτα το καυτό σιρόπι και κάνω υπομονή να το ρουφήξει για να την περιποιηθώ αναλόγως! Καλή σας απόλαυση! Σημ. Μπορείτε να φτιάξετε μια κρέμα από κάσιους για να στολίσετε την καρυδόπιτά σας. Απλά μουλιάστε λίγα κάσιους σε ζεστό νερό για 1 ώρα. Κατόπιν χτυπήστε τα στο μπλέντερ με λίγο σιρόπι αγαύης, λίγο νερό (για να μην είναι πολύ πηχτό) και κανελογαρίφαλο. Με ένα πηρούνι «ζωγραφίστε» το γλυκάκι σας και πασπαλίστε με χοντροκοπανισμένο καρύδι. Και σκέτη πάντως είναι απίθανη. Τέλος για τους πολύ μερακλήδες υπάρχει και η συνοδεία με μία μπάλα παγωτό!

Από τη chef Ντέμη Γεωργίου

Περισσότερες συνταγές