Slider

Κρέμα γιαουρτιού με σοκολάτα & φιστίκια Αιγίνης

Προσθέτουμε τη σοκολάτα σε ένα μπολ και τη λιώνουμε πάνω από μία κατσαρόλα με βραστό νερό (μέθοδος μπεν μαρί) ανακατεύοντας με μία σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.

Κατόπιν, τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε το γάλα αμυγδάλου, το ξύσμα πορτοκαλιού και τα αφήνουμε να πάρουν βράση.

Έπειτα, αδειάζουμε τη σοκολάτα στο κατσαρολάκι και ανακατεύουμε με τη σπάτουλα ζαχαροπλαστικής, μέχρι το μείγμα να αποκτήσει την υφή μιας λείας κρέμας. Μόλις είναι έτοιμο, αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.

Στη συνέχεια, αδείαζουμε το φυτικό γιαούρτι σε ένα μπολ, προσθέτουμε το μείγμα σοκολάτας και ανακατεύουμε με τη σπάτουλα ζαχαροπλαστικής, μέχρι να ομογενοποιηθεί η κρέμα.

Τέλος, τη σερβίρουμε σε 4 μπολάκια, πασπαλίζουμε με φιστίκια Αιγίνης και σερβίρουμε.

«βρείτε περισσότερες συνταγές & blog του Γιώργου Τσούλη στο giorgostsoulis.com»

Περισσότερες συνταγές