Slider

Λουκάνικα ρεβιθιών χωρίς γλουτένη

Προσθέτουμε τα ρεβίθια σε ένα μπλέντερ μαζί με το άμυλο πατάτας και τα χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα σχετικά ομοιόμορφο μείγμα. Το αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε καλά. Σχηματίζουμε μία μπάλα και μεταφέρουμε το μπολ με την μπάλα στο ψυγείο για 20 λεπτά

Κόβουμε αντικολλητικό χαρτί σε μέγεθος περίπου 19χ21. Χωρίζουμε το μείγμα σε 10 ίσα μέρη. Παίρνουμε ένα κομμάτι από το μείγμα στα χέρια μας, σχηματίζουμε ένα λουκάνικο και το τοποθετούμε στο κέντρο της λαδόκολλας (παράλληλα στο μήκος). Το τυλίγουμε και στρίβουμε τις άκρες. Το τελικό αποτέλεσμα να θυμηθεί καραμέλα! Επαναλαμβάνουμε το ίδιο με τα υπόλοιπα κομμάτια ζύμης.

Μαγειρεύουμε τα τυλιγμένα λουκάνικα στον ατμό για 20 λεπτά. ΠΡΟΣΟΧΗ: Τα μαγειρεύουμε σε μία στρώση. Όταν είναι έτοιμα τα βγάζουμε στην άκρη και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Αφαιρούμε το αντικολλητικό χαρτί και τα μεταφέρουμε στο ψυγείο για να σφίξουν κι άλλο. Στη συνέχεια μπορούμε είτε να τα μαγειρέψουμε όπως εμείς θέλουμε είτε να μπουν στην κατάψυξη. Διατηρούνται στο ψυγείο για 5 ημέρες.

Για περισσότερες συνταγές από τον vegan food blogger Κωνσταντίνο Δήμουλα επισκεφθείτε τη σελίδα του beets-me.com

Περισσότερες συνταγές