Slider

Μανέστρα “κολοπίμπιρι”

Τοποθετούμε μία μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και την αφήνουμε να ζεσταθεί. Αφού ζεσταθεί, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, την πιπεριά, το καρότο και σοτάρουμε για περίπου 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε την πάπρικα, τον πελτέ ντομάτας, ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά ακόμα, ώστε να βγάλει η πάπρικα όλα τα αρώματα της.

Έπειτα, σβήνουμε με το κόκκινο κρασί αφήνοντας το αλκοόλ να εξατμιστεί, ρίχνουμε τη ντομάτα, το ζωμό λαχανικών και τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση.

Αφού πάρουν βράση, προσθέτουμε το κριθαράκι, το σέλινο, αλατοπιπερώνουμε, κατεβάζουμε τη φωτιά στο μέτριο και σιγομαγειρεύουμε, μέχρι να χυλώσει ανακατεύοντας συνεχώς.

Μόλις είναι έτοιμο, αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε το κριθαράκι ζεστό.

«βρείτε περισσότερες συνταγές & blog του Γιώργου Τσούλη στο giorgostsoulis.com»

Περισσότερες συνταγές