Slider

Μαραθόπιτες

για τη ζύμη

1. Βάζουμε όλα τα υλικά της ζύμης σε ένα μπολ και ζυμώνουμε καλά.

2. Χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλάκια των 50 περίπου γραμμαρίων.

3. Με ένα πλάστη ανοίγουμε πολύ λεπτό στρογγυλό φύλλο.

4. Αλευρώνουμε τα φύλλα για να μην κολλήσουν μεταξύ τους.

για τη γέμιση

1. Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά και τα σοτάρουμε στο μισό ελαιόλαδο μέχρι να μαραθούν, προσθέτουμε το επιθυμητό αλάτι και πιπέρι.

2. Βάζουμε 4 κ.σ. από τη γέμιση και την απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια της ζύμης αφήνωντας 2 εκατοστά από τις άκρες χωρίς γέμιση. Σκεπάζουμε με άλλη μία ζύμη και ενώνουμε καλά τις άκρες με ένα πιρούνι ή με τα δάχτυλά μας.

3. Τηγανίζουμε σε λίγο ελαιόλαδο κάθε μαραθόπιτα 30 με 40 δευτερόλεπτα την κάθε πλευρά.

Από τον vegan/vegetarian chef, Νίκο Γαϊτάνο

Περισσότερες συνταγές