SUTNAGES

Μεσογειακή σαλάτα με ρεβίθια γιαούρτι σόγιας

Για το γιαούρτι

Βάζουμε το γιαούρτι αποβραδίς να στραγγίξει σε ένα τυρόπανο.

Την επόμενη μέρα αναμιγνύουμε όλα τα υλικά με το στραγγισμένο γιαούρτι και το αφήνουμε στην άκρη να δέσουν οι γεύσεις.

Για τα ρεβίθια

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι προσθέτουμε το σησαμέλαιο και μόλις ζεσταθεί το λάδι προσθέτουμε τα μαγειρεμένα ρεβίθια.

Σοτάρουμε για 5 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε καλά. Σοτάρουμε για άλλα 5 λεπτά μέχρι να πάρουν τα ρεβίθια λίγο χρώμα και να βγάλουν τα μπαχαρικά το άρωμά τους. Βγάζουμε τα ρεβίθια από το τηγάνι και τα αφήνουμε στην άκρη.

Στήνουμε το πιάτο

Στο ίδιο τηγάνι που κάναμε τα ρεβίθια προσθέτουμε τις πίτες να ζεσταθούν λίγο. Αφού ζεσταθούν τις αλατίζουμε και τις κόβουμε σε τέταρτα.

Σε ένα μπολ προσθέτουμε περιμετρικά τις πίτες. Σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε τα ρεβίθια, την τομάτα, το αγγούρι, τις ελιές και το κρεμμύδι και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα ρεβίθια μέσα στο μπολ και τις πίτες και προσθέτουμε 2 – 3 κ.σ. από το «τζατζίκι» που κάναμε. Γαρνίρουμε με κόλιανδρο και απολαμβάνουμε.

Για περισσότερες συνταγές από τον vegan food blogger Κωνσταντίνο Δήμουλα επισκεφθείτε τη σελίδα του beets-me.com

Περισσότερες συνταγές