Slider

Μουσακάς

Ξεπικρίζει με τις μελιτζανες τις κόβουμε και τις αφήνουμε σε ένα μπωλ με νερό και ζάχαρη .

Τις Στραγγίζουμε καλά και τις βάζουμε σε ένα χάρτι να άπορο φύγουν τα υγρά .

Κόβουμε και τις πατατες ροδέλες και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν όμορφα προσοχή οι μελιτζάνες να μην πάρουν πολύ χρωμα .

Αν προτιμάτε να μην τηγανίσετε Σκουλούδης τε την παρακάτω συνταγή

Σε ένα μπωλ ρίχνουμε τις πατάτες & τις μελιτζάνες με αλατοπίπερο, σκόρδο και ελαιόλαδο.

Απλώνουμε τα υλικά σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στον φούρνο, στους 180 C για 60 λεπτά. Θέλουμε να ροδίσουν και να μισομαγειρευτούν.

Για τον κιμά ,

Σε μια κατσαρολίτσα με λίγο ζεσταμένο ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι,

Μόλιςμαλακώσουν προσθέτουμε το κουνουπίδι και τα καρύδια ισα ισα να πάρουν αρώματα .

Σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε για ένα λεπτό να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας, τον πελτέ ντομάτας.

Βαζουμε αλάτι και προσθέτουμε πιπέρι και κανέλα και μπαχάρι

Για τη μπεσαμέλ

Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο η απλά βάλουμε το και να κάψει .

Προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά ενώ ανακατεύουμε με ένα σύρμα η ξύλινη κουτάλα .

Προσθέτουμε σε δόσεις το γάλα και ανακατεύουμε συνέχεια.

Αφήνουμε να δέσει στην φωτιά ανάλογα με το πόσο πηχτή την θέλουμε.

 Βαζουμε αλάτι και προσθέτουμε πιπέρι και τρίβουμε λίγο μοσχοκάρυδο & συμπληρώνουμε με τη διατροφική μαγιά .

Η σύνθεση

Στρώνουμε στο ταψί πρώτα τις πατάτες και μετά τις μελιτζάνες.

Απλώνουμε τον κιμά πάνω από τις μελιτζάνες.

Πασπαλίζουμε με διατροφική μαγιά

Απλώνουμε την μπεσαμέλ πάνω από τον κιμά και πασπαλίζουμε με διατροφική μαγιά .

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, σους 180~200 C για 1 ώρα περίπου.

Για μπεσαμέλ χωρίς γλουτένη

  • 1/2 λίτρο γάλα
  • 3 κ.σ. αλευρι χωρίς γλουτένη
  • 1 κ.σ. βουτυρο Φυτικό η κάποιο έλαιο 

 

Ακολουθηστε την ίδια συνταγή Και τα αρωματικά Μια άλλη λύση είναι σφιχτος πουρές πατάτας η κουνουπιδιου με πολλά αρωματικά όπως σκόρδο διατροφική μαγιά και μοσχοκάρυδο θα είναι πολύ νόστιμος

 

Από τη chef Ντέμη Γεωργίου

Περισσότερες συνταγές