SUNENTEUKSEIS

Νέα οικολογικά καλαμάκια από την Ippus!

Πείτε μας λίγα λόγια για την εταιρεία “Argus Pack” και την ιστορία της.

H εταιρεία Argus Pack αποτελεί μέλος του ομίλου Αντωνίου και ειδικεύεται στη συσκευασία τροφίμων. Βρίσκεται στη Βιομηχανική περιοχή του Μαρκοπούλου, σε ιδιόκτητη έκταση 7.000 τ.μ. Ιδρύθηκε το 2015 και, παρ’ όλη τη μικρή διάρκεια λειτουργίας της, έχει καταφέρει να κερδίσει σε αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα ένα σεβαστό κομμάτι της ελληνικής αλλά και ξένης αγοράς. Τα προϊόντα μας εξάγονται σε χώρες της Ευρώπης όπως η Γαλλία, η Γερμανία, η Αγγλία, η Ελβετία και άλλες, αλλά και σε πιο μακρινές χώρες όπως η Αμερική. Παράγουμε είδη περιτυλίγματος τροφίμων για καταστήματα όπως supermarket, παντοπωλεία, ιχθυοπωλεία, ψητοπωλεία, αρτοζαχαροπλαστεία, κρεοπωλεία κ.τ.λ. Τα προϊόντα μας διαθέτουν πιστοποιητικά καταλληλότητας και ISO. Παράγουμε σε σύντομο χρόνο προϊόντα υψηλής ποιότητας, σε χαμηλές τιμές και με σεβασμό στο περιβάλλον. Οι επενδύσεις μας δεν αφορούν μόνο στα State of the Art μηχανήματα αλλά κυρίως στους κατηρτισμένους συνεργάτες μας. Επιτυχία για εμάς είναι το χαμόγελο που εισπράττουμε για το αποτέλεσμα της δουλειάς μας. Στον όμιλο Αντωνίου είμαστε μια οικογένεια, μια οικογένεια που μεγαλώνει συνεχώς όχι μόνο στον τομέα του χαρτιού περιτυλίγματος αλλά και στα κουτιά ψητοπωλείου, ζαχαροπλαστείου, κουτιά πίτσας mikro welle, burger, κρέπας, ποτηροθήκες, τσάντες πλαστικές από ανακυκλωμένο υλικό κ.τ.λ. Το νέο μας προϊόν μάλιστα, σε λίγους μήνες, θα είναι η χάρτινη τσάντα και εργαζόμαστε πυρετωδώς για αυτό!

Πως γεννήθηκε η ιδέα για τη δημιουργία του «πράσινου» προϊόντος “Ippus Paper Straws”?

Το χαρτί αποτελεί την πρώτη ύλη της Argus Pack και δεδομένης της οικολογικής νοοτροπίας που όλοι μας οφείλουμε να έχουμε, η ιδέα για τη γέννηση της Ippus Paper Straws αποτέλεσε για εμάς τη φυσική εξέλιξή μας. Το χάρτινο καλαμάκι ήταν επιθυμία μας για αρκετά χρόνια, όμως δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί χωρίς τη νέα νομοθεσία που αφορά στην κατάργηση των πλαστικών αναλωσίμων το 2021 στη χώρα μας. Έτσι λοιπόν, σήμερα είμαστε στην περήφανη θέση να σας παρουσιάσουμε την Ippus Paper Straws με σάρκα και οστά!

Από που προέρχεται η ιδέα της ονομασίας του προϊόντος “Ippus Paper Straws”

Εννοείται (εφόσον δεν βλέπω την ερώτηση, υποθέτω πως είναι – από τα συμφραζόμενα) το άλογο! Να σας πω, υπάρχουν 2 λόγοι. Όπως το άλογο αποτέλεσε τη βάση για την εξέλιξη της μετακίνησης ανθρώπων και αγαθών (από την ιππασία μέχρι την άμαξα και μετέπειτα το αυτοκίνητο), έτσι ελπίζουμε να είναι και η Ippus, η αρχή για την εδραίωση της οικολογικής μας συνείδησης σε έναν κόσμο που μέχρι σήμερα κυριαρχεί το πλαστικό. Το άλογο δεν είναι απλά ένα περήφανο και όμορφο ζώο. Αποτέλεσε για αιώνες το κύριο μεταφορικό μέσο των ανθρώπων. Ακόμα και στα αυτοκίνητα αναφερόμαστε σε αυτό, ως φόρο τιμής, μέσω της έννοιας της ιπποδύναμης. Αλήθεια, τι θα κάναμε χωρίς το άλογο;

Ο δεύτερος λόγος είναι λιγάκι πιο προσωπικός, μιας και η οικογένειά μου διατηρεί φάρμα με άλογα! Παραδίδονται μαθήματα ιππασίας σε παιδιά, σε έναν πολύ όμορφα διαμορφωμένο χώρο στα Μεσόγεια. Οι γονείς απολαμβάνουν στιγμές ηρεμίας πίνοντας τον καφέ τους στο φυσικό περιβάλλον, τη στιγμή που τα παιδιά τους μαθαίνουν να επικοινωνούν με το πιο ευγενικό από τα πλάσματα του ζωικού μας βασιλείου, το άλογο!

Ποιό κενό στην εμπορική κοινότητα έρχονται να καλύψουν τα χάρτινα καλαμάκια “Ippus”?

Δεν θα υπάρξει κανένα κενό στην εμπορική κοινότητα, είμαστε καθόλα έτοιμοι ώστε να μεταβούμε ομαλά από το πλαστικό στο χάρτινο καλαμάκι. Το χάρτινο εξυπηρετεί τις ίδιες ανάγκες με το πλαστικό καλαμάκι, μόνο που είναι απαλλαγμένο από τα 2 βασικά μειονεκτήματα του πλαστικού. Πρώτα από όλα, το χάρτινο είναι περισσότερο κατάλληλο να έρχεται σε άμεση επαφή με τον άνθρωπο και τις τροφές. Επιπλέον, το χάρτινο δεν μολύνει, δεν παραμένει για πάντα ως σκουπίδι ούτε στις χωματερές αλλά κυρίως ούτε στον ωκεανό, όπου εκατοντάδες ζώα σήμερα πεθαίνουν από το πλαστικό που καταπίνουν κατά λάθος. Επιτρέψτε μου εδώ να σας εξηγήσω την υπεροχή και την ιδιαιτερότητα του δικού μας προϊόντος.

Ένα καλαμάκι της Ippus, είναι:

  • άοσμο
  • κατασκευασμένο από οικολογικά υλικά άριστης ποιότητας (ακόμα και τα μελάνια)
  • ανθεκτικό στον καφέ, το αναψυκτικό και το ποτό σας και
  • 100% αυτοδιασπώμενο. Όταν πια δεν το χρειάζεστε… εξαφανίζεται!

Παρουσιάστε μας την οικογένεια των προϊόντων “Ippus Paper Straws”.

  1. Τα καλαμάκια Ippus θα τα βρείτε σε διαφορετικά σχέδια, χρώματα, ύψη και διαμέτρους ανάλογα:
  2. με τις ανάγκες σας (για φραπέ, για fredo, για γρανίτα)
  3. με τη διάθεσή σας (με καρδούλες, αστεράκια, μονόχρωμα ή ριγέ κ.τ.λ.) και
  4. φυσικά κάθε ένα χάρτινο καλαμάκι μπορεί να αποτελέσει διαφήμιση της επιχείρησής σας, μιας και μπορεί να σχεδιαστεί ανάλογα με τις απαιτήσεις σας, με το λογότυπό σας! 

Τα καλαμάκια μας διατίθενται με περιτύλιγμα ή χωρίς – οικολογικό και αυτό φυσικά. Και για όσους δεν μπορούν εύκολα να αποχωριστούν το πλαστικό καλαμάκι λόγω της καμπύλης του, σας έχουμε τη λύση! Σε λίγο καιρό θα έχουμε και τα χάρτινα καλαμάκια με καμπύλη! Καλό, ε;

Ποιά είναι τα μελλοντικά σας σχέδια για την ανάπτυξη του brand “Ippus Paper Straws”. Σκέφτεστε να επεκταθείτε σύντομα και στη λιανική?

Μα φυσικά! Η Ippus δημιουργήθηκε για να καλύψει κάθε ανάγκη. Από τις μεγάλες αλυσίδες των αναψυκτηρίων και supermarkets στην Ελλάδα και το εξωτερικό, μέχρι και τις ανάγκες του café της γειτονιάς σας και της καντίνας στο γήπεδο! Άλλωστε, όλα μας τα βιομηχανικά προϊόντα (κουτιά, ανακυκλωμένες τσάντες, χαρτιά περιτυλίγματος, χάρτινα καλαμάκια), μέσω του δικτύου που έχουμε δημιουργήσει διατίθενται και στη λιανική.

Ποιά είναι η γνώμη σας για τη στροφή του καταναλωτικού κοινού προς μία πιο «πράσινη» κατεύθυνση, είναι κάτι παροδικό ή θα συνεχιστεί και θα επεκταθεί?

Δύο είναι οι βασικοί παράγοντες για την απόκτηση οικολογικής συνείδησης κατά τη γνώμη μου. Η ενημέρωση και το κατάλληλο πλαίσιο από την πολιτεία (με υποδομές και παροχή νομικού πλαισίου, όπου αυτό χρειάζεται). Ενημέρωση υπάρχει αρκετή, όχι μόνο από το σχολείο αλλά και από τα μέσα όπως η τηλεόραση, τα περιοδικά κ.τ.λ.). Με αυτόν τον τρόπο, η προσωρινή «μόδα» γίνεται συνήθεια. Ουδέν μονιμότερον του προσωρινού, έλεγαν οι πρόγονοί μας και πολύ ορθά κατά τη γνώμη μου. Το χάρτινο καλαμάκι ήρθε για να μείνει. Είτε λόγω «μόδας», είτε οικολογικά ορθής συνήθειας, είτε λόγω του νέου νομικού πλαισίου που καταργεί το πλαστικό καλαμάκι, ο κύβος ερρίφθη! Και ελπίζουμε ολόψυχα η Ippus, να γίνει η αρχή και το μέσον (όπως ήταν κάποτε το άλογο) για την μετάβαση σε μια νέα, πιο οικολογική πραγματικότητα, για το καλό της γενιάς μας αλλά κυρίως για τις επόμενες γενιές που θα ακολουθήσουν.