Slider
1-1

Νίκος Γαϊτάνος, Vegan/Vegetarian Chef

Short bio/About Nikos Gaitanos

Ο Νίκος Γαϊτάνος είναι από τους πρώτους στην Ελλάδα που ασχολήθηκαν με τη χορτοφαγική διατροφή.

Έχει συνεργαστεί με πολλά εστιατόρια σε όλη την Ελλάδα και την Αγγλία, αλλά και με πολλές εταιρείες τροφίμων για την ανάπτυξη vegan προϊόντων.

Έχει γράψει 2 βιβλία συνταγών, τα”DirtyVegan” και “My Vegan Workshop Recipes”.

Πρόσφατα κυκλοφόρησε σε μορφή e-book το νέο του βιβλίο “#ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕΣΠΙΤΙ”,το οποίο  προσφέρει δωρεάν download στο https://veganguidegreece.com/mageirevoumespiti/

Είναι μια συλλογή με περισσότερες από 80 συνταγές, που έφτιαξε κατά τη διάρκεια της καραντίνας.

Σε συνεργασία με τα ΙΕΚ ΣΒΙΕ δημιούργησε την πρώτη ολοκληρωμένη διετούς φοίτησης vegan σχολή μαγειρικήςστην Ευρώπη.

Τέλος,έχει φτιάξει την πρώτη ολοκληρωμένη εφαρμογή (app)”VeganGuideGreece”,στην οποία μπορείτε να βρείτε οτιδήποτε αφορά στον veganτρόπο ζωής. που έχει τα πάντα που αφορούν στον vegan τρόπο ζωής.

Ερώτηση: Ποιος είναι ο λόγος που αποφασίσατε να γίνεταιβίγκαν

Η μετάβαση στο να γίνω Vegan για μένα ήταν πολύ εύκολη, δεδομένου ότι είχα σταματήσει να τρώω κρέας από την εφηβεία. Η χορτοφαγία άλλαξε σε μεγάλο βαθμό τη ζωή μου σε πολλούς τομείς, όπως υγεία, ευεξία, περισσότερη ενέργεια. Επίσης, άλλαξε τον τρόπο που αντιλαμβάνομαι τη σχέση μου με τα ζώα και με έφερε πιο κοντά τους και τέλος με βοήθησε πολύ επαγγελματικά, δεδομένου ότι οι διατροφικές μου συνήθειες με ώθησαν να αφοσιωθώ στη χορτοφαγική κουζίνα, με αποτέλεσμα να είμαι ο πρώτος πουασχολήθηκε επαγγελματικά με τη συγκεκριμένη κουζίνα στην Ελλάδα.

Περισσότερα νέα