NEA
vegan farmer

Συνέντευξη ενός πρώην χοιροτρόφου που ακολούθησε τον βίγκαν τρόπο ζωής!

Ο Gustaf Söderfeldt ένας Σουηδός πρώην εκτροφέας χοίρων μας εξηγεί με ειλικρίνεια τους λόγους που τον οδήγησαν να κλείσει το χοιροτροφείο του και να γίνει αγρότης.

Μας παρουσιάζει τους λόγους που αποφάσισε να αφήσει πίσω τη ζωή του εκτροφέα και να ακολουθήσει τον βίγκαν τρόπο ζωής. Παρακάτω η συνέντευξή του όπως καταγράφηκε στο https://www.all-creatures.org/

Στο άρθρο που γράφτηκε για μια μεγάλη σουηδική εφημερίδα με τίτλο Πώς από χοιροτρόφος έγινα αγρότης, ο Gustaf Söderfeldt χαρακτηρίζει τον βιγκανισμό ως το μέλλον της γεωργίας. Μάλιστα προέτρεψε άλλους αγρότες αλλά και το ευρύ κοινό να στραφούν στον βίγκαν τρόπο ζωής μέσω του άρθρου του, το οποίο δημοσιεύθηκε την Παγκόσμια ΗμέραΤου Βιγκανισμού.

Παρακάτω σας παραθέτουμε μερικά αποσπάσματα αυτής της συνέντευξης.

«Είναι πιο ευγενικό, πιο υγιεινό, πιο αποδοτικό, λιγότερο σπάταλο και πιο φιλικό προς το περιβάλλον» γράφει.

«Οι αγρότες παρουσιάζουν γνώσεις και μεθόδους δίνοντας τη δυνατότητα μιας καινοτόμου αλλαγής της βίγκαν γεωργίας!»

«Φιλάνθρωπος»

Ο αγρότης, που διηύθυνε παλιά μια μικρή επιχείρηση κρέατος, διέλυσε τον μύθο ότι τα ζώα μπορούν να σκοτωθούν πιο «ανθρωπιστικά».

«Οι πελάτες μας λάτρευαν να ακούν ότι τα γουρούνια είχαν μια “καλή ζωή”.

Αλλά εννοείται πως δεν ήθελαν να ακούσουν την άσχημη πλευρά της εκτροφής των ζώων.

Αν τους έλεγα ότι ένα θηλυκό γουρούνι, μητέρα, δεν ήθελε να χωριστεί από τα μωρά της ή ότι τα γουρούνια φώναζαν εναγωνίως καθώς στοιβάζονταν στο φορτηγό για το σφαγείο, δεν θα είχα κρατήσει ούτε έναν πελάτη.

Κανένας δεν θέλει να ξέρει την κακή πλευρά της βιομηχανίας κρέατος. Όλοι θέλανε να ακούν πόσο “καλό” και “φιλάνθρωπο” ήταν το κρέας μας».

Κρύβοντας την αλήθεια

Ο τότε εκτροφέας χοίρων σύντομα συνειδητοποίησε ότι ο μόνος τρόπος που θα μπορούσε να συνεχίσει την εργασία του ήταν κρύβοντας την αλήθεια.

«Δεν υπάρχει τίποτα ευχάριστο στο να εκτρέφεις ζώα για να τα σκοτώσεις — ακόμα και ο πιο ένθερμος κτηνοτρόφος θα συμφωνούσε. Το κάνεις γιατί πιστεύεις ότι πρέπει, αλλά μέσα σου νιώθεις απαίσια. Μαθαίνεις να κλείνεις τον διακόπτη των συναισθημάτων σου.

Πολλοί από τους πελάτες μας αγόραζαν κρέας από μας βάζοντας σε σίγαση τη συνείδησή τους. Οι άνθρωποι δεν θέλουν να παραδεχτούν στον ίδιο τους τον εαυτό ότι υποστηρίζουν μια βιομηχανία που φέρεται στα ζώα φρικτά.

Αν νοιάζεσαι για τα ζώα, η απάντηση δεν είναι το “ανθρωπιστικό” κρέας.

Το σωστό είναι να σταματήσεις να εκτρέφεις ζώα για φαγητό».

Βίγκαν

O derfeldt έγινε βίγκαν όταν αυτός και η γυναίκα του άρχισαν να βλέπουν βίντεο σχετικά με τον βιγκανισμό στο Youtube, είπε, ήταν κάτι που του άλλαξε τη ζωή. Θυμάται ότι το σώμα του είχε αρχίσει να λειτουργεί καλύτερα — αλλά πάνω απ’ όλα ένιωθε μέσα του καλά.

«Κατέληξα στο συμπέρασμα ότι οι βίγκαν κι εγώ θέλαμε το ίδιο πράγμα: να έχουν τα ζώα μια καλή ζωή» έγραψε.

«Αυτό με ένοιαζε ως χοιροτρόφο. Αλλά οι βίγκαν είχαν πάει ένα βήμα πιο πέρα από μένα στο σκεπτικό τους: Αν πραγματικά νοιάζεσαι για τα ζώα, δεν θα έπρεπε να τα εκτρέφεις καθόλου!»

Η γεωργία

Ο νυν πια αγρότης συζήτησε πόσο ικανοποιητικό και ευχάριστο είναι να καλλιεργείς λαχανικά.

«Υπάρχει κάθε λόγος να πιστεύουμε ότι ο βιγκανισμός είναι το μέλλον της γεωργίας. Είναι πιο ευγενικό, πιο υγιεινό, πιο αποδοτικό, πιο ανέξοδο και πιο φιλικό προς το περιβάλλον.»

Υπάρχει πια μια κοινότητα βίγκαν αγροτών που μεγαλώνει όλο και πιο πολύ παγκοσμίως, η οποία διαδίδει το μήνυμα ότι υπάρχει ένας καλύτερος και εξυπνότερος τρόπος καλλιέργειας και παρουσιάζει γνώσεις και μεθόδους δίνοντας τη δυνατότητα μιας επαναστατικής αλλαγής — της βίγκαν γεωργίας!

»Είναι ένα ταξίδι που μόλις ξεκίνησε και χρειαζόμαστε κι άλλους, ακόμα πιο παθιασμένους, ανθρώπους να μας ακολουθήσουν σε αυτό».https://www.all-creatures.org/articles/ex-pig-farmer.html?fbclid=IwAR38RntlAnUAAWcduUya33UZ53b5JYREVDvp6KjH2sRPQdz46QwzXhDv7Wk

Περισσότερα νέα