SUTNAGES

Panzanella με ροδάκινο

Σε ένα μπολ προσθέτουμε τα κυβάκια μπαγκέτας, λίγο ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε πολύ καλά με τα χέρια φορώντας γάντια μιας χρήσης κι έπειτα, τα απλώνουμε σε ένα ταψί φούρνου, στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα.

Στη συνέχεια, τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 10-15 λεπτά, μέχρι να γίνουν τραγανά. Μόλις είναι έτοιμα, αφαιρούμε το ταψί από το φούρνο και αφήνουμε τα κρουτόνς στην άκρη να κρυώσουν.

Κατόπιν, προσθέτουμε σε ένα μπολ το ξύδι, τα κρεμμύδια και τα αφήνουμε στην άκρη, ώστε να μαριναριστούν.

Παράλληλα, τοποθετούμε ένα σχαροτήγανο σε μέτρια φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Αφού ζεσταθεί, ψήνουμε τα ροδάκινα, μέχρι να μαλακώσουν (εάν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο). Όταν είναι έτοιμα, τα αποσύρουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε στην άκρη.

Τέλος, σε ένα μπολ προσθέτουμε τα κρουτόνς, τα κρεμμύδια με το ξύδι, τα ντοματίνια, τα ροδάκινα, το βασιλικό, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

Σερβίρουμε τη σαλάτα σε ένα πιάτο τοποθετώντας από πάνω το φυτικό τυρί και πασπαλίζοντας με έξτρα βασιλικό.

«βρείτε περισσότερες συνταγές & blog του Γιώργου Τσούλη στο giorgostsoulis.com»

Περισσότερες συνταγές