Slider

Παστίτσιο με φυτικό κιμά

Σε άφθονο αλατισμένο νερό βράζουμε τις πέννες περίπου5 με 7 λεπτά και σουρώνουμε.

Ζεσταίνουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι τις 4 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε όλα τα λαχανικά, μόλις αρχίσουν να μαλακώνουν και να παίρνουν χρώμα ρίχνουμε και τον κιμά από τα μπιφτέκια, συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3-4 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί, μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ βάζουμε το χυμό ντομάτας, ζάχαρη, αλάτι πιπέρι. Φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα πιπέρι και μοσχοκάρυδο.

Βάζουμε σε μία κατσαρόλα γάλα, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το αλεύρι αλάτι, πιπέρι και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε καλά με τον αυγοδάρτη. Σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε τη μπεσαμέλ ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει, κατεβάζουμε από τη φωτιά πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε καλά.

Σε ένα μεγάλο μπωλ βάζουμε τις πένες, τη σάλτσα και δύο φλιτζάνια από τη μπεσαμέλ, ανακατεύουμε καλά και βάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί και στρώνουμε. Στρώνουμε ομοιόμορφα πάνω από το μείγμα την υπόλοιπη μπεσαμέλ.

Σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C, ψήνουμε το παστίτσιο για 30 περίπου λεπτά.

Περισσότερες συνταγές