Slider

Ψωμί με κουρκουμά και γάλα βρώμης

1. Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι και την μαγειρική σόδα.

2. Σε μία κανάτα βάζουμε ελαιόλαδο, γάλα βρώμης, μαγιά, κουρκουμά και ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί η μαγιά.

3. Ρίχνουμε τα υγρά στο μπολ, στην αρχή ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και στη συνέχεια μεταφέρουμε τη ζύμη σε μία αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνουμε καλά, επαναφέρουμε τη ζύμη στο μπολ, σκεπάζουμε με μία ελαφρά βρεγμένη πετσέτα και αφήνουμε να φουσκώσει για τουλάχιστον 2 ώρες.

4. Αφού φουσκώσει η ζύμη προσθέτουμε και το αλάτι, ξαναζυμώνουμε, λαδώνουμε ελαφρά μία φόρμα ψησίματος και βάζουμε μέσα τη ζύμη, βρέχουμε έλαφρα την επιφάνεια και βάζουμε επάνω τον ηλιόσπορο. Ξανασκεπάζουμε με την πετσέτα και αφήνουμε για 40 περίπου λεπτά να ξεκουραστεί.

5. Σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 °C ψήνουμε το ψωμί για 35 με 40 λεπτά.

Από τον vegan/vegetarian chef, Νίκο Γαϊτάνο

Περισσότερες συνταγές