1 Ρίχνουμε τα μουλιασμένα ρεβίθια σε μία κατσαρόλα με νερό, ώστε να καλυφθούν και τα σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Μόλις είναι έτοιμα, τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
2 Παράλληλα, σε ένα ταψί απλώνουμε τις μελιτζάνες και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C στον αέρα για 30-35 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Όταν είναι έτοιμες, τις αφήνουμε στην άκρη.
3 Αμέσως μετά, τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και την αφήνουμε να ζεσταθεί. Αφού ζεσταθεί, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.
4 Στη συνέχεια, ρίχνουμε στην ίδια κατσαρόλα τα ρεβίθια, τη ντομάτα κονκασέ, το ζωμό λαχανικών και σιγοβράζουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 20-25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν εντελώς τα ρεβύθια.
5 Μόλις μαλακώσουν, προσθέτουμε τα φύλλα δυόσμου, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα.
6 Τέλος, αδειάζουμε τα ρεβίθια μαζί με τις μελιτζάνες σε ένα ορθογώνιο ταψί του φούρνου διαστάσεων 22Χ33 εκ. και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα (πάνω-κάτω) για 20-25 λεπτά.
7 Μόλις είναι έτοιμο το φαγητό, το σερβίρουμε ζεστό.
«βρείτε περισσότερες συνταγές & blog του Γιώργου Τσούλη στο giorgostsoulis.com»