SUTNAGES

Ρεβιθόρυζο

Αδειάζουμε σε μία μεγάλη μπασίνα τα ρεβίθια και τα σκεπάζουμε με νερό. Τα αφήνουμε να μουλιάσουν για 1 ημέρα.

Μεταφέρουμε τα ρεβίθια σε μία μεγάλη κατσαρόλα και τη γεμίζουμε με νερό μέχρι να καλύψουμε.

Κατόπιν, τοποθετούμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, αφήνουμε τα ρεβίθια να πάρουν μία βράση και τα ξαφρίζουμε.

Έπειτα, σουρώνουμε τα ρεβίθια, τα μεταφέρουμε ξανά στην κατσαρόλα, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το ρύζι, και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 1 ώρα και 30 λεπτά, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα με μία ξύλινη κουτάλα.

Μόλις βράσουν, ρίχνουμε στην κατσαρόλα το ρύζι, ανακατεύουμε ξανά και βράζουμε για 15 λεπτά περίπου.

Σερβίρουμε το ρεβιθόρυζο ζεστό.

«βρείτε περισσότερες συνταγές & blog του Γιώργου Τσούλη στο giorgostsoulis.com»

Περισσότερες συνταγές