SUTNAGES

Σαλάτα με κέιλ και γλυκοπατάτες

Πλένουμε καλά το κέιλ και αφαιρούμε το κεντρικό νεύρο από όλα τα φύλλα και στη συνέχεια τα στεγνώνουμε πολύ καλά. Σε ένα μπολ προσθέτουμε το κέιλ μαζί με 1/2 με 1 κ.γ. αλάτι. Ζυμώνουμε το κέιλ για 5 λεπτά μέχρι να μαραθεί και να μαλακώσει. Στη συνέχεια το αφήνουμε στην άκρη.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. Σε ένα μπολ προσθέτουμε τις γλυκοπατάτες. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και προσθέτουμε και όλα τα μπαχαρικά. Ανακατεύουμε καλά. Στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και αδειάζουμε στη μια πλευρά τις γλυκοπατάτες. Μεταφέρουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 10 λεπτά.

Στο ίδιο μπολ που είχαμε τις γλυκοπατάτες προσθέτουμε τα ρεβίθια. Περιχύνουμε με το σησαμέλαιο και προσθέτουμε και όλα τα μπαχαρικά. Ανακατεύουμε πολύ καλά. Αδειάζουμε τα ρεβίθια στην άλλη άκρη του ταψιού, δίπλα από τις γλυκοπατάτες. Επιστρέφουμε στο φούρνο και ψήνουμε για άλλα 10 – 15 λεπτά.

Σε ένα μπολάκι προσθέτουμε όλα τα υλικά για τη σως εκτός απο το νερό. Χτυπάμε με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά και να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Προσθέτουμε μια – μία κ.σ. το νερό μέχρι να έχουμε μια ρευστή σώς (να μην είναι πολύ νερουλή).

Σε ένα μπολ προσθέτουμε το ζυμωμένο κέιλ, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τις γλυκοπατάτες και τα ρεβίθια. Ανακατεύουμε πολύ καλά. Σερβίρουμε μαζί με το αβοκάντο κομμένο σε φέτες και αφού προσθέσουμε από πάνω και τη σως.

Για περισσότερες συνταγές από τον vegan food blogger Κωνσταντίνο Δήμουλα επισκεφθείτε τη σελίδα του beets-me.com

Περισσότερες συνταγές