SUTNAGES

Σαλάτα με κινόα και αβοκάντο

Εκτέλεση για τη σαλάτα: Κόβουμε με ένα μαχαίρι τα τοματίνια στα 8 και τα βάζουμε σε ένα μπολ.

Παίρνουμε το ξύσμα του λάιμ και το προσθέτουμε μαζί με το χυμό του στο μπολ με τις τομάτες να μαριναριστούν.

Κόβουμε το αβοκάντο κάθετα και το στρίβουμε οριζόντια. Με ένα μαχαίρι καρφώνουμε τη λεπίδα στον καρπό και τον αφαιρούμε. Βγάζουμε το δέρμα με ένα κουτάλι και κόβουμε το αβοκάντο σε ζαράκια και τα προσθέτουμε στις τομάτες.

Προσθέτουμε και την ρόκα.

Ξεπλένουμε καλά την κινόα σε ένα σουρωτήρι. Τη ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα με ζωμό που βράζει με λίγο αλάτι και την αφήνουμε για 10 λεπτά σε σιγανή φωτιά να βράσει.

Μόλις ετοιμαστεί σουρώνουμε την κινόα και την προσθέτουμε στο μπολ με τα ντοματίνια και το αβοκάντο, πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και αφήνουμε στην άκρη.

Εκτέλεση για τη βινεγκρέτ: Προσθέτουμε όλα τα υλικά, εκτός από το ηλιέλαιο και τα ανακατεύουμε με ένα σύρμα.

Σταδιακά ρίχνουμε το ηλιέλαιο σε ροή κορδόνι και ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Διορθώνουμε τη γεύση με λίγο αλάτι στο τέλος.

Χύνουμε ένα μέρος της βινεγκρέτ στη σαλάτα και ανακατεύουμε απαλά.

Μοιράζουμε τη σαλάτα σε μπολ και σερβίρουμε.

«βρείτε περισσότερες συνταγές & blog του Γιώργου Τσούλη στο giorgostsoulis.com»

Περισσότερες συνταγές