BRABEIA_PISTOPOIISEIS
STA-label

Τα Χρυσά Αστέρια Ανώτερης Γεύσης με… Ελληνική Καταγωγή

Το Διεθνές Ινστιτούτο Γεύσης και Ποιότητας, που είναι ο μεγαλύτερος και εγκυρότερος οργανισμός παγκοσμίως στην αξιολόγηση τροφίμων, με στόχο την ανάδειξη τροφίμων και ποτών ανώτερης ποιότητας και γεύσης διοργάνωσε και φέτος τα βραβεία Superior Taste Awards.

Η κριτική επιτροπή των βραβείων αποτελείται από περισσότερους από  150 – 200 διάσημους Σεφ και Σομελιέ από 15 ευρωπαϊκούς συλλόγους αρχιμαγείρων. Κατά την διάρκεια των δοκιμών, κάθε προϊόν υπόκειται σε μια γευσιγνωσία στα ‘τυφλά΄ σύμφωνα με αυστηρούς κανόνες οργανοληπτικής ανάλυσης.

Μέθοδος Αξιολόγησης

3 Αστέρια: Εξαιρετικά προϊόντα, με βαθμολογία άνω του 90%

2 Αστέρια: Αξιοσημείωτα προϊόντα, με βαθμολογία μεταξύ 80% και 90%

1 Αστέρι: Αξιοσημείωτα προϊόντα, με βαθμολογία μεταξύ 70% και 80%

Μεταξύ των ελληνικών προϊόντων που βραβεύτηκαν με 3 αστέρια (την ανώτερη διάκριση στον διαγωνισμό) είναι  η Ελληνική Αυθεντική Φέτα, το Πρόβειο Γιαούρτι, το Στραγγιστό Γιαούρτι 10% και το Γιαούρτι Lactose Free 10% από την ΜΕΒΓΑΛ, το γιαούρτι χωρίς λακτόζη της ΔΩΔΩΝΗ και το Πλήρες Στραγγιστό Γιαούρτι & το Fruitful με Ροδάκινο, Βερίκοκο, Σταφύλι από την ΦΑΡΜΑ ΚΟΥΚΑΚΗ.

Οι διακρίσεις των Ελλήνων δεν τελειώνουν εδώ, αφού πολλά ακόμα προϊόντα βραβεύτηκαν με 2 αστέρια, μεταξύ των οποίων ήταν οι Πέννες Ριγέ Ολικής Άλεσης από Δίκοκκο Σίτο, οι Βιολογικές Ταλιατέλες, το Λαζανάκι και το Cous Cous από την ΗΛΙΟΣ.

Είναι σημαντικό τα Ελληνικά προϊόντα να διακρίνονται και να βραβεύονται στο εξωτερικό από καταξιωμένους φορείς οι οποίοι δίνουν επιπλέον αξία και εμπορικότητα στις ελληνικές γεύσεις παγκοσμίως.