Slider

Τάρτα σοκολάτας με φουντούκια

Για τη ζύμη: Σε ένα μπολ αδειάζουμε το αλεύρι αμυγδάλου, το maple syrup, την καρύδα, το λάδι καρύδας και τα ζυμώνουμε καλά με τα χέρια μας φορώντας γάντια μιας χρήσης.

Έπειτα, παίρνουμε μία στρογγυλή φόρμα για τάρτες διαμέτρου 22εκ., την στρώνουμε με λαδόκολλα, τη λαδώνουμε και απλώνουμε πάνω της την παραπάνω ζύμη που κάναμε δημιουργώντας τοιχώματα γύρω-γύρω.

Κατόπιν, ψήνουμε τη ζύμη σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 12-15 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμη, αφήνουμε τη ζύμη σε δροσερό μέρος.

Για τη γέμιση: Τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε μέσα τη σοκολάτα, το γάλα καρύδας, το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να προκύψει ένα ομοιογενές μείγμα.

Ύστερα, αδειάζουμε τη γέμιση στην τάρτα και μεταφέρουμε την τελευταία στο ψυγείο για 2 ώρες.

Τέλος, αφαιρούμε την τάρτα από το ψυγείο, τη στολίζουμε με την τριμμένη καρύδα, τα φουντούκια, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

 

Συνδυάζεται υπέροχα με τον γλυκό αφρώδη οίνο “Gancia Brachetto d’ Acqui”,  ένα απεριτίφ που θα σας μαγέψει!

Διαβάστε περισσότερα για τον αφρώδη οίνο “Gancia Brachetto d’ Acqui” πατώντας εδω!

 

«βρείτε περισσότερες συνταγές & blog του Γιώργου Τσούλη στο giorgostsoulis.com»

Περισσότερες συνταγές