KAINOTOMIA
Toothbrush

Τέσσερις «πράσινες» καινοτομίες που θα κάνουν τη ζωή μας καλύτερη!

Νέα προϊόντα κάνουν συνεχώς την εμφάνισή τους, με σεβασμό στο περιβάλλον και τις ανάγκες μας. Ας δούμε κάποια από αυτά!

Η πρώτη παγκοσμίως επαναχρησιμοποιούμενη μάσκα από καφέ!

Η ShoeX μάς συστήνει την επαναχρησιμοποιούμενη AirX μάσκα, το πρώτο σχέδιο μάσκας που έγινε ποτέ από καφέ. Τόνοι ιατρικών αποβλήτων παράγονται εξαιτίας της μάσκας μιας χρήσης και, ενώ οι άνθρωποι προτιμούν να φορούν μη-ιατρική μάσκα προστασίας έξω, τα απόβλητα το μόνο που κάνουν είναι να αυξάνονται.

Η AirX μάσκα διαθέτει σχέδιο που είναι vegan, βιοδιασπώμενο και αντιμικροβιακό — έχει λάβει ειδική πιστοποίηση AATCC 100, που σημαίνει ότι πληροί τα πρότυπα της κλωστοϋφαντουργίας όσον αφορά την απόδοση των αντιμικροβιακών υφασμάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η ίδια η μάσκα είναι φτιαγμένη με νήματα καφέ και χρησιμοποιείται με ένα βιοδιασπώμενο ενσωματωμένο φίλτρο αέρα που είναι φτιαγμένο με ασημένια νανοτεχνολογία και καφέ που αντικαθίσταται περίπου κάθε 30 ημέρες.

Vintage, βιώσιμα μαγιό!

Η κατά παραγγελία μάρκα Ūnika Swim και η influencer μόδας, Maria Beltre, έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους σε μια συλλογή μαγιό της δεκαετίας του ’90 που καθιστούν τις παιχνιδιάρικες, κομψές και νοσταλγικές γραμμές διαθέσιμες στους καταναλωτές. Η σειρά ονομάζεται “La Isla”, που σημαίνει «Το νησί». Με έντονα σχέδια, τα μαγιό της δεκαετίας του ’90 εμπνέονται επίσης από τις ρίζες της δομινικανής περιοχής του Beltre. Η ιδρύτρια της Ūnika Swim, Betsy Campos, έχει δηλώσει ότι «η συλλογή προορίζεται να σας κάνει να νιώθετε δυνατές και να περνάτε καλά».

Τα προϊόντα στο La Isla είναι όλα χειροποίητα, κατασκευασμένα στην μπουτίκ Ūnika Swim στο Τορόντο, χρησιμοποιώντας υλικά υψηλής ποιότητας που είναι ανθεκτικά και βιώσιμα. Η μάρκα είναι γνωστή για την αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων του υφάσματος ECONYL® που κατασκευάζεται από 100% αναγεννημένα νάιλον νήματα, που προέρχονται από προ και μεταβιομηχανικά απόβλητα. Επιπλέον, η συλλογή μαγιό της δεκαετίας του ’90 προσφέρεται επίσης σε μεγέθη από XS έως 4XL.

Οδοντόβουρτσα με βιοδιασπώμενες τρίχες μπαμπού!

Η οδοντόβουρτσα Everloop είναι ένα φιλικό προς το περιβάλλον προϊόν στοματικής φροντίδας για καταναλωτές που αναζητούν μια εναλλακτική λύση για τις οδοντόβουρτσες που πρέπει να αντικαθίστανται τελείως κάθε τρεις με τέσσερις μήνες. Σχεδιασμένη από τη NOS, η οδοντόβουρτσα διαθέτει ανακυκλωμένη πλαστική λαβή μαζί με τρίχες από μπαμπού που έχουν την ικανότητα να βιοδιασπώνται μετά τη χρήση. Η κεφαλή της βούρτσας διαθέτει σχέδιο αποκοπής που επιτρέπει την αφαίρεση των τριχών μόλις φτάσουν στο τέλος του κύκλου ζωής τους ενώ δημιουργεί χώρο για να τοποθετηθεί μία νέα σειρά από τρίχες μπαμπού.

Η οδοντόβουρτσα Everloop προσπαθεί να μειώσει σημαντικά την ποσότητα πλαστικών απορριμμάτων που δημιουργούνται από προϊόντα στοματικής φροντίδας και μπαίνει σε θήκη από θερμοδιαμορφωμένο χαρτοπολτό.

Βιώσιμα οδοντικά νήματα!

Τα οδοντικά νήματα είναι γνωστά για το γεγονός ότι αποτελούν αντικείμενο μίας χρήσης που μπορεί να συσσωρευτεί γρήγορα όταν χρησιμοποιείται σπάταλα, οπότε η επαναχρησιμοποιούμενη οδοντιατρική επιλογή DuraPik έχει δημιουργηθεί ως μία φιλική προς το περιβάλλον εναλλακτική λύση. Το νήμα είναι κατασκευασμένο από ανακυκλωμένο ανοξείδωτο χάλυβα χειρουργικής ποιότητας εξασφαλίζοντας έτσι τη μέγιστη καθαριότητα, ενώ παράλληλα το καθιστά μια πιο βιώσιμη επιλογή σε σύγκριση με τις πλαστικές εκδοχές. Το εξάρτημα καθαρίζεται εύκολα μετά τη χρήση και είναι ασφαλές και για το πλυντήριο πιάτων, ενθαρρύνοντας τους χρήστες να το κρατούν αποστειρωμένο.

To επαναχρησιμοποιούμενο οδοντιατρικό εξάρτημα DuraPik έρχεται με το DuraFloss, το οποίο είναι κατασκευασμένο από οργανικό μπαμπού μαζί με μια οργανική επικάλυψη κεριών από τον θάμνο candelilla και ένα εκχύλισμα οργανικού ελαίου μέντας. Αυτό βοηθά στην εξάλειψη της ανάγκης για συμβατικό νήμα, το οποίο συχνά συνοδεύεται από μία πλαστική θήκη.

Πηγή

Περισσότερα νέα