Slider

Τούρτα Charlotte

Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το νερό, τη ζάχαρη και τα αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά, μέχρι να δέσει το σιρόπι. Μόλις είναι έτοιμο, το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει τελείως.

Στη συνέχεια, παίρνουμε ένα-ένα τα σαβαγιάρ και τα βουτάμε ελαφρώς στο κρύο σιρόπι από την πλευρά που δεν έχουν ζάχαρη προσέχοντας να μη μουλιάσουν.

Αμέσως μετά, απλώνουμε μερικά σαβαγιάρ στον πάτο μίας στρογγυλής φόρμας για κέικ με αποσπώμενη βάση διαμέτρου 25 εκ., μέχρι να καλυφθεί πλήρως κι έπειτα, τοποθετούμε τα υπόλοιπα σαβαγιάρ σε όρθια θέση περιμετρικά προσέχοντας η πλευρά με τη ζάχαρη να εφάπτεται με το τοίχωμα της φόρμας.

Για την κρέμα: Προσθέτουμε τα δάκρυα σοκολάτας, τα 80 ml φυτικής κρέμας σε ένα μπολ και τη λιώνουμε πάνω από μία κατσαρόλα με βραστό νερό (μέθοδος μπεν μαρί). Μόλις λιώσει η σοκολάτα, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, αποσύρουμε το μπολ από την κατσαρόλα και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς.

Κατόπιν, στον κάδο του μίξερ αδειάζουμε το φυτικό τυρί κρέμα, τη ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκαλιού και τα χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα για 1 λεπτό, μέχρι να γίνουν μία λεία κρέμα.

Ύστερα, προσθέτουμε τα υπόλοιπα 400 ml φυτικής κρέμας και συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι το μείγμα να γίνει μία σφιχτή σαντιγί.

Μόλις είναι έτοιμη η σαντιγί, αποσύρουμε τον κάδο από το μίξερ, προσθέτουμε το μείγμα λιωμένης σοκολάτας και ανακατεύουμε απαλά με μία σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.

Έπειτα, αδειάζουμε την κρέμα μέσα στη βάση και μεταφέρουμε το γλυκό στο ψυγείο για 5 ώρες, ώστε να σφίξει.

Αφού σφίξει, ξεφορμάρουμε την τούρτα, προσθέτουμε στην κορυφή τα φρούτα του δάσους, τις φρέσκες φράουλες, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Συνδυάζεται υπέροχα με τον ημίγλυκο ημιαφρώδη οίνο “Gancia Moscato D’ Asti”, ένα απεριτίφ που θα σας μαγέψει!

Διαβάστε περισσότερα για τον αφρώδη οίνο “Gancia Moscato D’ Asti” πατώντας εδω!

 

«βρείτε περισσότερες συνταγές & blog του Γιώργου Τσούλη στο giorgostsoulis.com»

Περισσότερες συνταγές