
1 Τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά μια κατσαρόλα με νερό. Μόλις βράσει καλά, αλατίζουμε και προσθέτουμε το τριβελάκι βράζοντας το 2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο, που αναγράφεται στη συσκευασία, ώστε να βγει al dente.
2 Παράλληλα, προσθέτουμε στο multi το ελαιόλαδο, τα κάσιους, τη λιαστή ντομάτα, το φυτικό τυρί, το σκόρδο, το βασιλικό, αλατοπιπερώνουμε και πολτοποιούμε, μέχρι να γίνουν μία κρέμα.
3 Στη συνέχεια, τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, την αφήνουμε να ζεσταθεί κι αφού ζεσταθεί, ρίχνουμε το αποξηραμένο σύκο και το σοτάρουμε για 1 – 2 λεπτά.
4 Κατόπιν, προσθέτουμε στο τηγάνι τη σάλτσα κάσιους, τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα.
5 Τέλος, αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με λίγο έξτρα βασιλικό.
«βρείτε περισσότερες συνταγές & blog του Γιώργου Τσούλη στο giorgostsoulis.com»