Slider

Vegan αλμυρό κέικ με παστινάκι

Σε μία κατσαρόλα αδειάζουμε το κριθάρι, ρίχνουμε νερό μέχρι να το καλύψουμε και το βράζουμε με κλειστό το καπάκι σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσει (αν δούμε πως χρειάζεται κι άλλο νερό, προσθέτουμε).

Παράλληλα, σε μία άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε το παστινάκι, το καλύπτουμε κι αυτό με νερό και σιγοβράζουμε με κλειστό το καπάκι σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσει.

Στη συνέχεια, τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Αφού ζεσταθεί, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε, μέχρι να φύγει η υγρασία τους.

Ύστερα, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, ανακατεύουμε και σοτάρουμε, μέχρι να καραμελώσουν.

Κατόπιν, αδειάζουμε σε ένα μπολ το περιεχόμενο του τηγανιού μαζί με το φασκόμηλο, το δεντρολίβανο, το λιναρόσπορο, τη vegan μοτσαρέλα, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και τα αφήνουμε στην άκρη.

Μόλις μαλακώσει το κριθάρι, το σουρώνουμε και το αδειάζουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά.

Μόλις το παστινάκι είναι έτοιμο, το σουρώνουμε και το πολτοποιούμε με ένα ραβδομπλέντερ ή σε δόσεις στο multi, μέχρι να γίνει πουρές.

Κατόπιν, αδειάζουμε τον πουρέ παστινάκι στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα ζαχαροπλαστικής, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Έπειτα, αδειάζουμε το παραπάνω μείγμα σε μία στρογγυλή φόρμα για κέικ διαμέτρου 20εκ. με τρύπα στη μέση και το μεταφέρουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.

Τέλος, αφαιρούμε τη φόρμα από το ψυγείο και ψήνουμε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στον αέρα για 40-45 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμο, αφήνουμε το κέικ να κρυώσει, το ξεφορμάρουμε, το στολίζουμε με φουντούκια, chips παστινάκι και σερβίρουμε.

«βρείτε περισσότερες συνταγές & blog του Γιώργου Τσούλη στο giorgostsoulis.com» 

Περισσότερες συνταγές