Slider

Vegan chocolate cake

Εκτέλεση για τις βάσεις: Αδειάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο αμυγδάλου, τη μαύρη ζάχαρη και τα χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα με το σύρμα, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

Στη συνέχεια, σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ, τις βανιλίνες και τα ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι, μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Κατόπιν, προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ το γάλα αμυγδάλου, το ξύδι, το ηλιέλαιο και συνεχίζουμε το χτύπημα για 2 λεπτά ακόμα.

Ύστερα, χαμηλώνουμε την ταχύτητα στο μίξερ και σιγά σιγά με ένα κουτάλι ρίχνουμε μέσα στον κάδο σε δόσεις το μείγμα αλευριού-κακάο χτυπώντας ταυτόχρονα (περιμένουμε να απορροφηθεί η πρώτη δόση πριν ρίξουμε την επόμενη).

Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα, το ανακατεύουμε με μία σπάτουλα ζαχαροπλαστικής για να σιγουρευτούμε πως έχει απορροφηθεί το αλεύρι και το μοιράζουμε σε δύο στρογγυλές φόρμες με αποσπώμενη βάση διαμέτρου 23 εκ., τις οποίες έχουμε βουτυρωκακαώσει (μπορούμε αν θέλουμε να στρώσουμε λαδόκολλα στον πάτο τους)..

Βουτυρώνουμε και κακαώνουμε 2 στρογγυλές φόρμες με αποσπώμενη βάση διαμέτρου 23 εκ. (Μπορούμε αν θέλουμε να στρώσουμε λαδόκολλα στον πάτο τους).

Αμέσως μετά, απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα στις φόρμες και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 30-35 λεπτά.

Όταν ψηθούν οι βάσεις, τις ξεφορμάρουμε και τις αφήνουμε πάνω σε μία σχάρα να κρυώσουν τελείως.

Εκτέλεση για την επικάλυψη: Σε ένα μπολ αδειάζουμε το Φυστικοβούτυρο Αφοί Χαΐτογλου Απαλό, το βούτυρο αμυγδάλου, το σιρόπι σφενδάμου και τα ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε το κακάο, τη ζάχαρη άχνη, το γάλα αμυγδάλου και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Σύνθεση γλυκού: Τοποθετούμε τη μία βάση στο σκεύος που θα σερβίρουμε και απλώνουμε ομοιόμορφα στην επιφάνεια της τη μισή επικάλυψη. Σκεπάζουμε με τη δεύτερη βάση και απλώνουμε την υπόλοιπη επικάλυψη.

Τέλος, πασπαλίζουμε με φιστίκια peanuts, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

«βρείτε περισσότερες συνταγές & blog του Γιώργου Τσούλη στο giorgostsoulis.com»

Περισσότερες συνταγές