Σελίδα VEGETARIAN/VEGAN

Vegan καλοκαιρινοί μεζέδες με ή χωρίς αλάτι

Παρόλο που γυρίζουμε από τη θάλασσα και την αλμύρα της, δεν είναι λίγες οι φορές που θέλουμε να φτιάξουμε αλμυρούς μεζέδες και να τους απολαύσουμε με ένα δροσιστικό ποτό και καλή παρέα. Τα μέρη της Ελλάδας είναι γεμάτα με τοπικά προϊόντα κατάλληλα και για vegan! Επομένως, μη διστάσετε στην επόμενη βόλτα σας να μπείτε σε παντοπωλείο ή delicatessen της γειτονιάς που σας φιλοξενεί και να περιηγηθείτε στις εκλεκτές γεύσεις του.

Ενδεικτικά αναφέρουμε τα παρακάτω!

Τουρσί και πίκλες

Το τουρσί είναι ένας εκλεκτός μεζές όλες τις εποχές του χρόνου ενώ μπορεί να συνοδεύσει τις σαλάτες μας, όπως και οι πίκλες. Μπορείτε να βρείτε από μελιτζανάκι τουρσί και τουρσί ντομάτας, μέχρι κρίταμο και αγκινάρα. Υπάρχουν και καυτερές επιλογές για τους τολμηρούς που δεν βγάζουν τα καυτερά από τη διατροφή τους ούτε το καλοκαίρι. Υπάρχει πάντα και η επιλογή να τα φτιάξετε σπίτι επιλέγοντας εσείς τα λαχανικά που αγαπάτε.

Λιαστή ντομάτα

Ένα αγαπημένο συνοδευτικό το καλοκαίρι για τις σαλάτες μας και τα φαγητά μας! Μπορείτε να βρείτε και πατέ λιαστής ντομάτας ή να τη βάλετε σε έναν πολυκόπτη με λίγο τριμμένο σκόρδο και να περιχύσετε τις σαλάτες σας! Η γεύση είναι ανεπανάληπτη!

Κάπαρη

Πόσο καλοκαιρινή και ελληνική η γεύση της! Με ή χωρίς αλάτι! Πέρα από τον ανθό, υπάρχουν και τα καπαρόφυλλα ή τα αγγουράκια κάπαρης που δεν έχουν να τον ζηλέψουν σε τίποτα. Μπορεί να συνοδεύσει τη χωριάτικη και όλες τις σαλάτες μας γενικά, να μπει σε μαγειρευτά φαγητά ή να δώσει επιπλέον γεύση στα φαγητά μας γενικότερα. Δοκιμάστε την επόμενη φορά να φτιάξετε μακαρονάδα με κόκκινη σάλτσα, ελιές και κάπαρη. Η γεύση θα σας ενθουσιάσει!

Ελιές

Μια που αναφέραμε τις ελιές! Άπειρες ποικιλίες, αμέτρητες συνταγές, άλλοι τόσοι τρόποι σερβιρίσματος. Μαύρες, πράσινες, αλμυρές, ανάλατες, με ξίδι, γεμιστές, πατέ… Σύμβολο ελληνικό, που δεν λείπει από κανένα πιάτο, ιδίως το καλοκαίρι!

Πιπεριές Φλωρίνης

Ένας μεζές που δεν λείπει ούτε αυτός από ένα τραπέζι δίπλα στη θάλασσα. Τρώγονται εύκολα και σκέτες, ενώ μπορείτε να βρείτε και πιο καυτερές παραλλαγές.

Επιπλέον, υπάρχουν άπειρες και πρωτότυπες επιλογές, όπως αγκινάρα σκορδαλιά, μεζεδάκι λεντινούλα (ένα είδος μανιταριού), σκελίδες σκόρδου σε άλμη, πέστο μαϊντανού, διάφορες παραλλαγές μαύρης τρούφας όπως αποξηραμένη, και άπειρες ακόμα ιδέες εμπευσμένες από την ελληνική γη και κουζίνα.

Μπορείτε να τα δείτε όλα αυτά στην πιο ενημερωμένη «βιβλιοθήκη» των ελληνικών delicatessen.

Συνδυασμός προϊόντων με και χωρίς αλάτι

Στην αγορά υπάρχει μια τεράστια ποικιλία παξιμαδιών όπως σίτου, χαρουπιού, φαγόπυρου κτλ. τα οποία δεν περιέχουν αλάτι και μπορούν να συνοδεύσουν άψογα τα αλμυρά αυτά μεζεδάκια δίνοντας τη γευστική ισορροπία που χρειάζεται.

Επίσης, μια πολύ καλή ιδέα για τα πιάτα αυτά, ιδίως τα καυτερά, είναι ένα δροσιστικό τζατζίκι με γιαούρτι σόγιας όπως το sojade που έχει πιο ουδέτερη γεύση, αγγούρι και άνιθο.

Τέλος, για εσάς που αγαπάτε το καρπούζι με τη φέτα, μη διστάσετε να το πάτε ένα βήμα παραπέρα στους τολμηρούς συνδυασμούς, βάζοντας λαχανικά όπως ρόκα, τα προϊόντα που αναφέραμε παραπάνω όπως η λιαστή ντομάτα, τα μυρωδικά που αγαπάτε και τη vegan φέτα της επιλογής σας!

Καλή σας όρεξη!

Similar Posts