VEGAN
203215519_347748406920850_4299169674346288401_n

Vegan κοινωνικοποίηση: Οι καλύτεροι τρόποι για να κάνεις vegan φίλους!

Με την άνθιση του βιγκανισμου στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότεροι άνθρωποι αλλάζουν ριζικά τον τρόπο που βλέπουν τον κόσμο και παίρνουν διαφορετικές αποφάσεις για τη ζωή και τη διατροφή τους. Οι τόσο μεγάλες όμως αλλαγές, οδηγούν συχνά σε προστριβές και ρίξη με φίλους και συγγενείς, που δεν μπορούν να καταλάβουν το λόγο που τα αγαπημένα τους πρόσωπα σταμάτησαν ξαφνικά να τρώνε κρέας, γαλακτοκομικα και αυγά και αποφάσισαν να εναντιωθούν ρητά απέναντι στον τρόπο που ζούσαν και οι ίδιοι μέχρι πρότινος.

Για το λόγο αυτό, οι περισσότεροι άνθρωποι, όταν γίνονται βιγκαν, αναζητούν νέους φίλους, παρέες και συντρόφους, που να έχουν κοινές πεποιθήσεις και στόχους, και να καταλαβαίνουν καλύτερα τα συναισθήματα και τις σκέψεις τους.

Πόσο εύκολο είναι, όμως, για έναν νέο βιγκαν να κοινωνικοποιηθεί από την αρχή και να αποκτήσει νέες σχέσεις με άτομα από τη βιγκαν κοινότητα;

Παμε να δούμε κάποιους εύκολους τρόπους που μπορούν να βοηθήσουν σε καλύτερη δικτύωση!

 

  1. Θεματικές ομάδες στο Facebook

 

Η συμμετοχή σε θεματικές, Vegan, ομάδες στο Facebook είναι ο πιο εύκολος τρόπος για να γνωρίσουμε άλλους βιγκαν. Στις ομάδες αυτές συμμετέχουν συνήθως χιλιάδες μέλη από κάθε γωνιά της Ελλάδας, πολλά από τα οποία επιθυμούν εξίσου να κάνουν νέες γνωριμίες και να αποκτήσουν βιγκαν φίλους. Πέρα από τις βίγκαν ομάδες γενικού ενδιαφέροντος, όπως είναι η ομάδα  “Vegans in Greece” και η ομάδα “Χορτοφάγοι και Vegan Ελλάδος”, υπάρχουν και δεκάδες, αν όχι εκατοντάδες διαφορετικές ομάδες που αφορούν σε συγκεκριμένα μέρη της Ελλάδας (Vegans Κέρκυρας, vegans Χανίων, vegans Θεσσαλονίκης κ.ο.κ) καθώς και εξειδικευμένες ομάδες όπως η ομάδα “Vegan parents” που αφορά σε οικογένειες με μικρά παιδιά αλλά και η ομάδα “Vegan runners” που είναι αφιερωμένη στους βιγκαν δρομείς της χώρας.

 

  1. Συμμετοχή σε ακτιβιστικες ομάδες και οργανώσεις

 

Η συμμετοχή σε ομάδες και οργανώσεις που κάνουν ακτιβισμό στο δρόμο για τα δικαιώματα των ζώων και την προστασία του περιβάλλοντος είναι ένας από τους πιο άμεσους τρόπους για να γνωρίσουμε ανθρώπους με κοινά ενδιαφέροντα. Στις ομάδες  αυτές μπορεί να συμμετάσχει ο οποιοσδήποτε, αρκεί να συμφωνεί με τους σκοπούς και τους τρόπους δράσης της εκάστοτε οργάνωσης. Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα γίνεται ενεργός Ακτιβισμός από την ομάδα Liberanimal (σε Αθήνα και Πάτρα) , την ομάδα Truth Pill (στην Αθήνα) , καθώς και την ομάδα Dreamdancers στη Θεσσαλονίκη.

 

  1. Εθελοντική εργασία σε Vegan και Vegan friendly μη κερδοσκοπικούς φορείς

 

Η εθελοντική εργασία σε μη κερδοσκοπικές οργανώσεις, καταφύγια ζώων και άλλους φορείς είναι ένας ακόμη τρόπος με τον οποίο μπορούμε να έρθουμε κοντά με άλλα άτομα που έχουν κοινούς στόχους και όραμα με εμάς. Από την εθελοντική βοήθεια σε ένα καταφύγιο ζώων, όπως είναι η Βρούβα Farm στην Αίγινα, η Γαϊδουροχώρα στην Αττική ή το καταφύγιο του Save a Greek Stray στον Ωρωπό, μέχρι την εθελοντική υποστήριξη εκδηλώσεων, όπως αυτές που διοργανώνει η ομάδα Vegan Larissa στην πόλη της Λάρισας, ή όπως είναι τα Vegan Life Festival (διοργανώνονται σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Χανιά), οι τρόποι να εργαστεί κανείς για ένα κοινό σκοπό και παράλληλα να γνωρίσει άτομα με κοινές αξίες, είναι δεκάδες. Άλλωστε δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να προσφέρουμε τη βοήθειά μας ενώ παράλληλα γνωρίζουμε ανθρώπους που μοιράζονται με εμάς ένα κοινό όραμα για τον κόσμο που ζούμε.

 

  1. Διοργάνωση Vegan Picnic

 

Η διοργάνωση ενός Vegan Picnic στην περιοχή ή την πόλη που ζούμε είναι ο πιο διασκεδαστικός τρόπος για να δικτυωθουμε με Vegan και χορτοφάγους που ζουν κοντά μας αλλά δεν έχει τύχει να γνωριζόμαστε. Η διαδικασία είναι απλή: Δεν έχουμε πάρα να δημιουργήσουμε μια εκδήλωση στο Facebook και να την κοινοποιήσουμε σε όλες τις σχετικές ομάδες στις οποίες συμμετέχουμε. Στο κάλεσμά μας μπορούμε να βάλουμε ως τοποθεσία κάποιο πάρκο ή παραλία με εύκολη πρόσβαση, και να ζητήσουμε από όσους έρθουν να έχουν μαγειρέψει κάποιο Vegan φαγητό για να μοιραστούμε όλοι μαζί. Άλλωστε είναι γνωστό ότι το φαγητό είναι ο ευκολότερος τρόπος για να έρθουν κοντά οι άνθρωποι!

 

  1. Συμμετοχή στην πρόκληση Vegan22 Greece

 

Η συμμετοχή στην πρόκληση Vegan22 Greece είναι ένας ακόμη εύκολος τρόπος για να συνδυάσουμε την απόκτηση γνώσης με την κοινωνικοποίηση με ανθρώπους που μοιράζονται τις ίδιες αξίες με εμάς. Η ομάδα Vegan 22 Greece είναι μια πρόκληση 22 ημερών αποκλειστικά vegan διατροφής για μια μετάβαση προς ένα Vegan τρόπο ζωής. Μέσα από μια ομάδα Vegan μεντόρων, διατροφολόγων, και ειδικών συμβούλων, με καθημερινές συνταγές από τους σεφ της ομάδας, συμβουλές διατροφής, ενημερωτικό υλικό για την ηθική, το περιβάλλον και την υγεία, καθώς και με προσωποποιημένη καθοδήγηση, το Vegan 22 Greece μας βοηθά σε μια πιο εύκολη και γρήγορη μετάβαση στο βιγκαν τρόπο ζωής. Παράλληλα, με τη συμμετοχή μας στην πρόκληση, μπορούμε να γνωρίσουμε παλιούς και νέους βιγκαν και να γίνουμε μέλη σε μία μεγάλη και ενεργή ομάδα νέων ανθρώπων με κοινά ενδιαφέροντα.

Περισσότερα νέα