Slider

Vegan τηγανιτά αυγά με χειροποίητη σάλτσα ντομάτας!

Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια-υψηλή θερμοκρασία.

Προσθέτουμε όλα τα λαχανικά εκτός από το σκόρδο, σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν τα κρεμμύδια (για περίπου 5-8 λεπτά).

Προσθέτουμε το σκόρδο, το κύμινο, την πάπρικα, και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι το σκόρδο να μαλακώσει (για περίπου 2 λεπτά ακόμα).

Ρίχνουμε τον πελτέ ντομάτας, μαγειρεύουμε για 1 λεπτό και ύστερα ρίχνουμε τις ντομάτες και τα υγρά και ανακατεύουμε.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό και αφήνουμε να σιγοβράσει, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να πήξει ελαφρά (για περίπου 15 λεπτά).

Προσθέτουμε το μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι.

Με ένα μιξεράκι ή μπλέντερ, χτυπάμε τα υλικά για το ασπράδι μέχρι να ομογενοποιηθούν και τα αφήνουμε στην άκρη.

Συνεχίζουμε με τα υλικά για τον κρόκο αυγού και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε 2 κ.σ λάδι και, μόλις κάψει λίγο, προσθέτουμε 2-3 κ.σ από το ασπράδι του αυγού που φτιάξαμε.

Περιμένουμε για 5-10 δευτερόλεπτα και ύστερα ρίχνουμε 1 κ.γ από τον κρόκο του αυγού στο κέντρο του ασπραδιού.

Αφήνουμε για 10 δευτερόλεπτα και προσεκτικά με μία σπάτουλα μεταφέρουμε το αυγό σε ένα πιάτο.

Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα αυγά. Μόλις είναι έτοιμα, κάνουμε δύο ή τέσσερα κενά στην σάλτσα της ντομάτας και τοποθετούμε τα αυγά στα κενά.

Σερβίρουμε με μαϊντανό ή βασιλικό, πίτες και κομματάκια vegan φέτας.

Καλή απόλαυση!

 

Ο Vegan Jimmy neutron (aka Δημήτρης Χρήστου) είναι vegan μάγειρας που ζει και εργάζεται στο Μπόρνμουθ της Αγγλίας. Έχει πτυχίο από δύο σχολές μαγειρικής και έχει εργαστεί σε αρκετά ξενοδοχεία αλλά και εστιατόρια της Ελλάδας, ανάμεσα στα οποία και το Trivoli Vegan Καφενείο, το οποίο, όπως ο ίδιος αναφέρει, είναι το πρώτο vegan ηθικό μαγαζί στο οποίο εργάστηκε. Ο Δημήτρης είναι vegan από το 2015 και πιστεύει ακράδαντα ότι ως πελάτες πρέπει να πάψουμε να ενδιαφερόμαστε μόνο για τις γεύσεις που προσφέρει ένα εστιατόριο, και να αρχίσουν να μας απασχολούν οι εργασιακές συνθήκες του προσωπικού αλλά και οι διαδικασίες μεταχείρισης των πρώτων υλών. Για τον ίδιο, η υποστήριξη μίας επισιτιστικής επιχείρησης που εφαρμόζει ανήθική συμπεριφορά προς τους εργαζόμενους δεν συνάδει με το vegan τρόπο ζωής. Θα τον βρείτε να μαγειρεύει στο ηθικό vegan εστιατόριο Mad Cucumber αλλά και στο κανάλι του στο YouTube.

Instagram

YouTube

Περισσότερες συνταγές