SUTNAGES

Βίδες με ντοματίνια και λευκό βίγκαν τυρί

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. Σε ένα σκεύος προσθέτουμε τα ντοματίνια , λίγο ελαιόλαδο, μια σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη, 1/2 κ.γ. θυμάρι, μια πρέζα αλάτι και μαύρο πιπέρι. Ανακατεύουμε και μεταφέρουμε στο φούρνο. Ψήνουμε για 20 με 30 λεπτά ή μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα τα ντοματίνια και να μαραθούν.

Προσθέτουμε στο σκεύος το βίγκαν λευκό τυρί, τη δεύτερη σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη, το υπόλοιπο θυμάρι, βασιλικό, μπούκοβο, σπανάκι και ξύσμα λεμονιού. Κάνουμε ένα ελαφρύ ανακάτεμα και μεταφέρουμε ξανά στο φούρνο για άλλα 10 – 15 λεπτά. Ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά μας.

Βγάζουμε το σκεύος από το φούρνο και με ένα πιρούνι λιώνουμε το βίγκαν τυρί και τα ντοματίνια. Κάνουμε ένα καλό ανακάτεμα και αδειάζουμε μέσα τα ζυμαρικά. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.

Για περισσότερες συνταγές από τον vegan food blogger Κωνσταντίνο Δήμουλα επισκεφθείτε τη σελίδα του beets-me.com

Περισσότερες συνταγές