SUTNAGES

Βίγκαν Καλαμαράκια με Πλευρώτους

Βάζουμε το φύλλα νόρι σε ένα μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν θρυμμάτα, σχεδόν σκόνη. Χωρίζουμε τα νόρι σε δύο ίσα μέρη.

Κόβουμε τα πλευρώτους με τα χέρια μας σε κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με το αλάτι, τη σκόνη σκόρδου και κρεμμυδιού, τη μισή δόση από τα νόρι, μαύρο πιπέρι και τα ανακατεύουμε πολύ καλά. Σε ένα δεύτερο μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά για το κουρκούτι και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα χυλό. Σε ένα βαθύ πιάτο προσθέτουμε την φρυγανιά. Ζεσταίνουμε σε ένα βαθύ τηγάνι τουλάχιστον 2 δάχτυλα ηλιέλαιο.

Μόλις ζεσταθεί καλά το λάδι παίρνουμε ένα-ένα τα μανιτάρια και τα βουτάμε στο κουρκούτι, στη συνέχεια στην φρυγανιά και μετά τα βάζουμε στο λάδι για 2-3 λεπτά από την κάθε μεριά ή μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα. Όταν είναι έτοιμα τα βγάζουμε και τα αφήνουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί ώστε να τραβήξει το περίσσιο λάδι. Σερβίρουμε με λεμόνι και ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Για περισσότερες συνταγές από τον vegan food blogger Κωνσταντίνο Δήμουλα επισκεφθείτε τη σελίδα του beets-me.com

Περισσότερες συνταγές