SUTNAGES

Wraps με φαλάφελ

Τοποθετούμε τα ρεβύθια σε ένα μεγάλο μπολ, τα καλύπτουμε με κρύο νερό, τα σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και τα αφήνουμε να μουλιάσουν για ένα βράδυ.

Έπειτα, τα στραγγίζουμε πολύ καλά και τα τοποθετούμε σε ένα μεγάλο πολυκοπτικό μαζί με το αλεύρι, το σκόρδο, το μαιντανό, το κύμινο, τον κόλιανδρο, το κάρδαμο και τα χτυπάμε, μέχρι το μείγμα να ενωθεί (δεν πρέπει να γίνει αλοιφή, θέλουμε να έχει μερικά κομματάκια).

Μόλις είναι έτοιμο το μείγμα, το αδειάζουμε σε ένα μπολ, ρίχνουμε το κρεμμύδι ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και το αφήνουμε σκεπασμένο στο ψυγείο για 1 ώρα, ώστε να δέσει.

Παράλληλα, τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά την αφήνουμε να ζεσταθεί και μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε αρκετό ηλιέλαιο, ώστε να τηγανίσουμε τις κομμένες μελιτζάνες. Μόλις είναι έτοιμες, με τη βοήθεια μίας τρυπητής κουτάλας τις αφαιρούμε από τη κατσαρόλα και τις τοποθετούμε σε ένα πιάτο, όπου έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί

Στη συνέχεια, παίρνουμε 1 γεμάτη κ.σ. από το μείγμα των φαλάφελ, την πλάθουμε σε κεφτέ και την πιέζουμε λίγο στο κέντρο. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για την υπόλοιπη ζύμη και τηγανίζουμε στο ίδιο κατσαρολάκι με τις μελιτζάνες τα φαλάφελ και από τις δύο πλευρές, μέχρι να πάρουν ένα σκούρο χρυσαφί χρώμα.

Μόλις ψηθούν, με τη βοήθεια μίας τρυπητής κουτάλας αφαιρούμε τα φαλάφελ από την κατσαρόλα, τα τοποθετούμε πάνω σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί και τα αφήνουμε στην άκρη.

Για το ντιπ: Προσθέτουμε το ταχίνι, το φυτικό γιαούρτι, το ξύσμα και το χυμό lime, το κύμινο, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το νερό σε ένα multi, αλατοπιπερώνουμε, τα πολτοποιούμε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά και να έχουν υφή κρέμας.

Σύνθεση: Παίρνουμε μία τορτίγια, την αλείφουμε με λίγο από το ντιπ ταχινιού, απλώνουμε μερικά κομμάτια αβοκάντο, μελιτζάνας, ντομάτας, αγγουριού, λόλας και κρεμμυδιού (ανάλογα με το πόσο γεμάτα επιθυμούμε να βγουν τα wraps μας), πασπαλίζουμε με κόλιανδρο και καλύπτουμε με 3-4 τεμάχια φαλάφελ.

Τέλος, τα τυλίγουμε σε ρολό κλείνοντας πρώτα τις άκρες και σερβίρουμε. Τα wraps με φαλάφελ συνδυάζονται άψογα με τη βιολογική μπίρα ΝΗΣΟΣ all day. Διαβάστε περισσότερα για τη μπίρα ΝΗΣΟΣ all day βιολογική στο : https://thefoodies.gr/nisos-all-day-viologiki

«βρείτε περισσότερες συνταγές & blog του Γιώργου Τσούλη στο giorgostsoulis.com»

Περισσότερες συνταγές