Slider
GALAKTOKIMIKA_MAIN

Υποκατάστατα γαλακτοκομικών η λύση για όσους έχουν δυσανεξία στη λακτόζη!

Πόσες φορές έχουμε νιώσει έπειτα από κατανάλωση γάλακτος ή τυροκομικών έντονο πόνο στην κοιλιά, πρήξιμο που δεν λέει να υποχωρήσει, διάρροια ακόμα και ναυτία? Αυτό λοιπόν οφείλεται κυρίως στη δυσανεξία στην λακτόζη.

Η λακτόζη είναι ένα είδος φυσικής ζάχαρης που υπάρχει στο γάλα και στα γαλακτοκομικά προϊόντα, η οποία για να διασπαστεί και να αφομοιωθεί μέσα στον οργανισμό μας χρειάζεται ένα ένζυμο, τη λακτάση. Αν το λεπτό μας έντερο δεν παράγει αρκετή λακτάση, τότε παθαίνουμε δυσανεξία στη λακτόζη.

Η λύση για την αντιμετώπιση της δυσανεξίας έρχεται από την φύση.

Επιλέγοντας να αντικαταστήσετε τα ζωικά παράγωγα όπως το γάλα και το τυρί με φυτικά προϊόντα  της αρεσκείας σας αποφεύγετε τη λακτόζη, χωρίς όμως να χάνετε σημαντικά θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες. Τα φυτικά προϊόντα έχουν γίνει αρκετά δημοφιλή τα τελευταία χρόνια με τις πωλήσεις τους να αυξάνονται όλο και περισσότερο. Η ποικιλία των διαφόρων φυτικών ροφημάτων και των τυριών καλύπτει όλες τις απαιτήσεις του σύγχρονου καταναλωτή, ο οποίος αναζητεί περισσότερες οργανικές και βιολογικές επιλογές για τη διατροφή του. Προσφέρουν πολλά οφέλη στον ανθρώπινο οργανισμό, είναι πλούσια σε φυτικές ίνες αντιοξειδωτικά και βιταμίνες, ενώ έχουν ίδια αλλά ακόμα και καλύτερη γεύση από τα ζωικά γαλακτοκομικά. Δεν είναι τυχαίο που πολύ γνωστοί καλλιτέχνες και αθλητές επιλέγουν τα υποκατάστατα γαλακτοκομικών για λόγους υγείας, ευεξίας αλλά και για λόγους προστασίας των ζώων.

Με βάση τα παραπάνω σας προτείνουμε μία σειρά από προϊόντα χωρίς λακτόζη που θα δώσουν άρωμα και γεύση στην καθημερινότητα σας!

Η  σειρά φυτικών προϊόντων της Alpro περιέχει ροφήματα από αμύγδαλο, καρύδα, σόγια, ρύζι όπου μπορείς να τα  συνδυάσεις με τα δημητριακά σου ή να τα προσθέσεις στο smoothie σου και να απογειώσουν τη γεύση τους, ενώ με τις φυτικές κρέμες μαγειρικής από σόγια  μπορείς να δημιουργήσεις απίθανες συνταγές.

Η Δέλτα, ακολουθώντας τις σύγχρονες διατροφικές τάσεις, παρουσιάζει τη σειρά φυτικών ροφημάτων από θρεπτικούς καρπούς με λίγα λιπαρά και θερμίδες καθώς και τη σειρά φυτικών επιδορπίων , με καλλιέργεια γιαουρτιού σε 4 μοναδικές γεύσεις με βάση τα ελληνικά αμύγδαλα.

Η σειρά «Καρπός» της εταιρίας Όλυμπος περιλαμβάνει εξαιρετικά φυτικά ροφήματα από αμύγδαλο, φιστίκι, βρώμη, φουντούκι με σοκολάτα και καρύδι τα οποία είναι όλα από 100% ελληνικούς καρπούς καθώς και φυτικά επιδόρπια από αμύγδαλο.

Η εταιρία Arivia κυκλοφορεί το φυτικό τυρί Viofast,  είναι ένα πρωτότυπο τυρί που έχει τις γεύσεις και τις αρετές του τυριού χωρίς να περιέχει γαλακτοκομικά συστατικά. Έχει λιγότερα λιπαρά από τα τυριά που περιέχουν ζωικά λιπαρά, περιέχει πολύ χαμηλή χοληστερόλη και δεν έχει αλλεργιογόνα συστατικά.

Η ελληνική βιομηχανία γάλακτος Κολιός κυκλοφορεί τη σειρά τυριών «Νηστίσιμο» , η οποία είναι η ιδανική επιλογή για όσους ακολουθούν βίγκαν διατροφή καθώς και για άτομα με τροφικές αλλεργίες. Είναι πλούσιο σε γεύση και με χαμηλά λιπαρά.

Τα υποκατάστατα γαλακτοκομικών με τις τόσες πολλές θρεπτικές αξίες, αποτελούν την ιδανική για όσους έχουν δυσανεξία στη λακτόζη, χορτοφάγους, βίγκαν και ανθρώπους που προτιμούν μία πιο υγιεινή και ειρηνική διατροφή.

 

 

ΠΗΓΕΣ

Πηγή 1

Πηγή 2

Πηγή 3

Περισσότερα νέα