Στο The Foodies
μοιραζόμαστε
το πάθος
για υγιεινή
διατροφή,
vegan συνταγές,
μικρά μυστικά
ευεξίας
και πολλά ακόμα
για μια ζωή
γεμάτη γεύση

NEA
main_oikologika_poputsia

Οικολογικά & vegan παπούτσια και αξεσουάρ στην ελληνική αγορά!

Η στροφή προς έναν πιο φιλικό προς τα ζώα και το περιβάλλον τρόπο ζωής δεν έχει εφαρμογή μόνο στη διατροφή μας, αλλά και σε κάθε άλλο τομέα που συνηθίζουμε παραδοσιακά να χρησιμοποιούμε ζώα και ζωικά συστατικά. Ένας από τους τομείς αυτούς είναι και αυτός των υποδημάτων και αξεσουάρ, στα οποία είναι πολύ σύνηθες να γίνεται χρήση πρώτων υλών από ζώα, όπως είναι το δέρμα, η γούνα, το μαλλί ή τα πούπουλα. Παρόλα αυτά, πάντοτε υπήρχαν και δεκάδες διαφορετικά οικολογικά υλικά που χρησιμοποιούνταν για την παρασκευή παπουτσιών και αξεσουάρ, όπως είναι η ψάθα, ο φελλός, το βαμβάκι, η κλωστική κάνναβη κ.ά. Ακόμη, τα τελευταία χρόνια η τεχνολογία υλικών εξελίσσεται ραγδαία, και προχωράει στη δημιουργία τεχνητού δέρματος από κάθε είδους πρώτες ύλες, όπως είναι τα μανιτάρια, ο ανανάς ή ακόμα και ο κάκτος.

Η παρακάτω λίστα, περιέχει οκτώ επιλεγμένες εταιρείες που προσφέρουν vegan και οικολογικά παπούτσια και αξεσουάρ για όλα τα γούστα!

CALUPI

Calupi

Η ελληνική εταιρεία Calupi με έδρα τη Θεσσαλονίκη κατασκευάζει χειροποίητες τσάντες, σανδάλια και άλλα αξεσουάρ χωρίς καθόλου ζωικά συστατικά. Όλα τα προϊόντα της εταιρείας μπορούν να εξατομικευτούν έτσι ώστε να καλύπτουν τις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε πελάτη.

Βρείτε την εταιρεία εδώ

YUTA

Yuta Shoes

Η ελληνική εταιρεία Yuta Shoes έχει έδρα το Λεωνίδιο. Με στόχο να συνδυάσουν τη μόδα με τη βιωσιμότητα, οι δημιουργοί της Yuta Shoes παρασκευάζουν μόνο vegan και οικολογικά παπούτσια. Τα προϊόντα της εταιρείας παράγονται από ανακυκλωμένα και ανακυκλώσιμα υλικά, ενώ στη Yuta Shoes θα βρείτε και παπούτσια κατασκευασμένα από δέρμα ανανά, το λεγόμενο Pinatex!

Βρείτε την εταιρεία εδώ

Blowfish Malibu

Blowfish Malibu

Η εταιρεία Blowfish Malibu έχει έδρα την Καλιφόρνια των Η.Π.Α. μπορείτε όμως να βρείτε τα προϊόντα της και στην ελληνική αγορά, σε επιλεγμένα φυσικά και ηλεκτρονικά καταστήματα. H Blowfish Malibu έχει παπούτσια vegan που είναι πιστοποιημένα από τη Vegan Society.

Βρείτε την εταιρεία εδώ

tom

Toms

Η Toms είναι μια εταιρεία με έδρα το Λος Άντζελες της Καλιφόρνια,  που σχεδιάζει και εμπορεύεται παπούτσια καθώς και γυαλιά, καφέ, ρούχα και τσάντες. Παρόλο που δεν είναι όλα τα παπούτσια της εταιρείας 100% vegan, στην Toms θα βρείτε πληθώρα παπουτσιών που φέρουν την ειδική σήμανση vegan.

Βρείτε τα vegan παπούτσια της εταιρείας εδώ 

Sackuli

Sackuli

Η ελληνική οικογενειακή επιχείρηση Sackuli έχει έδρα στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης και δημιουργεί χειροποίητα είδη και αξεσουάρ χωρίς συστατικά από ζώα. Στόχος των δημιουργών της είναι η παρασκευή ειδών με πρώτες ύλες που για να παραχθούν δεν έχει υπάρξει βία απέναντι στα ζώα, όπως είναι το τεχνοδερμα PU, το βιοδιασπώμενο τεχνόδερμα, το ξύλο, ο φελλός, το βαμβάκι κ.ά.

Βρείτε την εταιρεία εδώ 

My-Hugo-Vegan-

My Hugo Vegan

Η ελληνική εταιρεία My Hugo Vegan έχει έδρα στη Θεσσαλονίκη, και δημιουργεί χειροποίητα σανδάλια χωρίς καθόλου ζωικά συστατικά. Πέρα από σανδάλια, η My Hugo Vegan προσφέρει και μεγάλη γκάμα από  τσάντες, βραχιόλια αλλά και μπρελόκ, με τεχνητό δέρμα υψηλής ποιότητας που δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει την όψη και την αντοχή του ζωικού δέρματος.

Βρείτε την εταιρεία εδώ

birkenstock

Birkenstock

Η Birkenstock έχει την έδρα της στη Γερμανία και είναι από τις γνωστότερες και μεγαλύτερες εταιρείες με ανατομικά σανδάλια στην Ευρώπη. Παρόλο που η βασική σειρά της Birkenstock έχει ως βασικό υλικό το ζωικό δέρμα, η εταιρεία έχει δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια και μία vegan σειρά σανδαλιών που παρασκευάζονται από 100% πρώτες ύλες που δεν προέρχονται από ζώα.

Βρείτε τα vegan σανδάλια της εταιρείας εδώ 

Alchimia Vegan Shoes

Alchimia Vegan Shoes

Τα οικολογικά παπούτσια της εταιρείας Alchimia παρασκευάζονται από πρώτες ύλες που έχουν συλλεχθεί από εγκαταλελειμμένα στο περιβάλλον υλικά, με βάση τη φιλοσοφία του zero waste και δεν περιέχουν συστατικά ζωικής προέλευσης. Δημιουργός τους είναι η σχεδιάστρια μόδας Νικόλ Δαλάτση.

Βρείτε την εταιρεία εδώ

Περισσότερα νέα