Στο The Foodies
μοιραζόμαστε
το πάθος
για υγιεινή
διατροφή,
vegan συνταγές,
μικρά μυστικά
ευεξίας
και πολλά ακόμα
για μια ζωή
γεμάτη γεύση

NEA
2030 φ

Θα σταματήσει η κατανάλωση κρέατος μέχρι το 2030;

Ο αριθμός των ανθρώπων που εγκαταλείπουν το κρέας για έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής αυξάνεται συνεχώς και είναι πιθανό ότι σε 9 χρόνια από τώρα δεν θα πωλείται πια κρέας.

Σε μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε στη Βρετανία από το YouGov για το ThoughtWorks, πήραν μέρος 2000 νεαροί ενήλικες στην ηλικιακή ομάδα των 18-25, οι οποίοι ισχυρίστηκαν ότι είχαν ήδη υιοθετήσει τον vegan τρόπο ζωής ο οποίος έκανε τη διαφορά στον συνολικό τρόπο ζωής τους.

Η χορτοφαγία και ο βιγκανισμός αποτελούν πλέον τρόπο ζωής πολλών ανθρώπων που έχουν αποφασίσει να ζουν πιο συνειδητά. Όλο και περισσότεροι —κυρίως οι μαθητές— γίνονται η φωνή της αλλαγής και ενός βιώσιμου μέλλοντος όπου θα αποφεύγονται τα περιττά απόβλητα. Τα πλαστικά και τα απορρίμματα τροφίμων μειώνονται ήδη, αλλά με πολύ αργό ρυθμό.

Στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε, 1 στα 5 άτομα που ερωτήθηκαν σχετικά με τις μελλοντικές αλλαγές στον τρόπο ζωής τους, δήλωσαν ότι θα ήθελαν να μεταβούν σε πιο φιλικές για το περιβάλλον επιλογές όπως το να σταματήσουν να τρώνε κρέας ή να χρησιμοποιούν πλαστικά. Επιπλέον να συνεχίσουν να υποστηρίζουν «ηθικές» εταιρείες που δείχνουν περιβαλλοντική υπευθυνότητα.

«Την επόμενη δεκαετία, το φαγητό πρόκειται να συνδεθεί πολύ πιο στενά με την ευκολία, την υγεία και την ευεξία. Η παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού θα αλλάξει δραματικά και η κλιματική αλλαγή σε όλο τον κόσμο θα οδηγήσει σε έλλειψη βασικών τροφίμων» δήλωσε ο διευθυντής της ThoughtWorks, Kevin Flynn.

«Τα απόβλητα τροφίμων και η χρήση περιττών συσκευασιών θα αλλάξουν επίσης τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι αγοράζουν τρόφιμα, καθώς θα τελειώσει η εποχή της παρακμάζουσας κοινωνίας των αποβλήτων».

Το φαγητό έχει άμεση σχέση με τον οικολογικό τρόπο ζωής. Παρόλο που η χορτοφαγία και ο βιγκανισμός συνεχώς ακμάζουν, πολλοί μπορεί να θεωρήσουν ότι η ιδέα να απαλλαγούμε από το κρέας είναι πολύ απίθανη.

Ο αριθμός των ατόμων που ακολουθούν τον vegan τρόπο ζωής αυξάνεται μέρα με τη μέρα παγκοσμίως. Μόνο στη Βρετανία, όταν διεξήχθη η μελέτη, περισσότεροι από 3,5 εκατομμύρια άνθρωποι ήταν ήδη vegan ενώ συνεχώς ανοίγουν αποκλειστικά vegan εστιατόρια παντού. Υπάρχουν πόλεις που έχουν αρχίσει επίσημα να υιοθετούν τον βιγκανισμό μία φορά την εβδομάδα, και τα υποκατάστατα ζωικών προϊόντων πληθαίνουν διαρκώς.

Πηγή

Περισσότερα νέα