UGEIA_DIATROFI

Τα συντηρητικά και τι γνωρίζουμε για αυτά

Οι βιομηχανίες τροφίμων για να διατηρήσουν τα προϊόντα τους περισσότερο χρόνο προσθέτουν ουσίες που λέγονται συντηρητικά, τα οποία ανήκουν σε μια ευρύτερη ομάδα, τα χημικά πρόσθετα. 

Τα συντηρητικά συμβολίζονται με το γράμμα της ευρωπαϊκής έγκρισης Ε,που συνοδεύεται από έναν τριψήφιο αριθμό. Κωδικοποιούνται με τους αριθμούς Ε200-Ε299 και χρησιμοποιούνται σε διάφορα τρόφιμα, κυρίως κρουασάν, έτοιμα κέικ, κρασιά, μπύρες, ζαμπόν, κονσερβοποιημένα κρέατα και ψάρια.

διαβάστε περισσότερα

Περισσότερα άρθρα