SUTNAGES

Γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι

Πλένουμε τα πορτοκάλια, τα σκουπίζουμε και τα τρίβουμε στο πιο ψηλό μέρος του τρίφτη, προσέχοντας να μην βγάλουμε πάρα πολύ από την φλούδα.

Τα κόβουμε στα 4 και χωρίζουμε τη φλούδα από τη σάρκα. Παίρνουμε τις φλούδες, τυλίγουμε την κάθε μια ξεχωριστά και με μια οδοντογλυφίδα τις στερεώνουμε και τις τοποθετούμε αφού κάνουμε την ίδια διαδικασία για όλες, σε μια βαθιά κατσαρόλα.

Γεμίζουμε την κατσαρόλα που τις τοποθετήσαμε με νερό ώστε να καλύπτει τα πορτοκάλια και τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά.

Μόλις αρχίσει να παίρνει βράση , την βράζουμε για 5 λεπτά ακόμα, στη συνέχεια σουρώνουμε και κάνουμε την ίδια διαδικασία 2 με 3 φορές μέχρι να ξεπικρίσει η φλούδα.

Ρίχνουμε μέσα τα πορτοκάλια και σιγοβράζουμε για 45 με 50 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμο, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού για να μην καραμελώσει και αφήνουμε να κρυώσει.

Σερβίρουμε και αποθηκεύουμε σε βαζάκια.

«βρείτε περισσότερες συνταγές & blog του Γιώργου Τσούλη στο giorgostsoulis.com»

Περισσότερες συνταγές